dissabte, 21 d’abril del 2012

"Master class" de Lang Lang a l'Auditori


Ahir a la tarda vaig tenir l’oportunitat d’assistir a una “master class” que va impartir el gran pianista xinès Lang Lang  a l’Auditori. Va ser una experiència molt singular. En primer lloc perquè no havia tingut mai l’ocasió de presenciar un acte acadèmic musical d’aquesta mena i en segon lloc perquè vaig descobrir una imatge del pianista diferent de la que tenia.
Dos alumnes molt qualificats varen interpretar cadascun una peça i després d’escoltar-los atentament el “profe”, de 29 anys!, els va fer les observacions i correccions  oportunes. Era magnífic apreciar com després d’escoltar-les anava canviant la forma d’interpretar dels dos pianistes.
En segon lloc haig de dir que en Lang Lang, que té tota l’aparença de ser un personatge molt mediàtic amb una alta component de divisme, va estar afable, simpàtic i molt natural tota la sessió. I la veritat és que quan, en alguns moments, es posava al piano per  il·lustrar les seves recomanacions la música adquiria una altra dimensió.
Els alumnes de la ESMUC i del Conservatori del Liceu que omplien de gom a gom la sala estaven entusiasmats i jo també vaig sortir fet un fet “languista” convençut. I en acabar vaig tornar xino-xano cap a casa...
Aquí trobareu un petita mostra de la sessió que vaig enregistrar amb el vídeo de la càmara.

1 comentari:

montse colom ha dit...

Celebro que aprofitessis tan be la sessió magistral que amb la frase del teu enginy et vas guanyar.Es que anar fent xino xano, dóna els seus resultats
Montse