dimecres, 11 d’abril del 2012

L'inefable Governador.


Com haureu vist a la premsa ahir, l’inefable Governador del Banc d’Espanya va tornar a pontificar. Però com pot tenir aquest senyor la poca vergonya de donar lliçons de modus quan és evident que és un dels principals responsables de l’actual crisi del sistema financer espanyol.

Si en l’exercici de les seves inexcusables responsabilitats hagués exercit amb autoritat la seva funció de supervisió, les entitats financeres, que varen trencar totes les regles de l’ortodoxia financera, no s’haguessin pogut endeutar a l’exterior fins a límits que ara resulten insuportables. I s’hagués evitat que elles es financessin a curt termini, que requereix renovacions periòdiques ara tant difícils d’aconseguir, quan facilitaven als seus clients finançament a molt llarg termini.

Si les hagués controlat no haguessin facilitat al sistema un finançament exagerat a uns preus ridículs i a uns terminis exagerats que varen fer possible la bombolla immobiliària.
Si hagués estat al cas hagués evitat les inversemblants retribucions i abusos del òrgans de direcció d’algunes Caixes i moltes de les seves decisions d’inversió i crèdits  de caràcter polític.

I després de tota això encara té la cara dura de reclamar “un major protagonisme del Banc d’Espanya en la supervisió financera”. Aquest personatge és un cínic dels més grans i ens pren a tots per imbècils. Demana també que les Caixes ” abandonin el negoci financer ”. Qui l’ha d’abandonar, i amb la màxima urgència,  és ell. Ja n’estem tips de poca vergonyes incompetents.

2 comentaris:

Clara ha dit...

Aprofito aquest post tan canyero per recomanar aquesta anàlisi (en forma de vídeo) igualment canyera: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=TfRSfF296js

Montse ha dit...

Absolutament d'acord!gràcies per expresar-ho!