dijous, 12 d’abril del 2012

Pedro Madueño a Caixaforum

Caixaforum presenta una exposició de retrats de personatges que Pedro Madueño, fotògraf de La Vanguardia, ha fet al llarg de la seva carrera foto periodística.
La mostra Pedro Madueño. Retratos periodísticos, 1977-2012” recull cinquanta excel·lents retrats, alguns d’ells realment extraordinaris, i els aficionats a la fotografia no us la podeu perdre.
He aquí algunes de les reflexions que em provoca aquesta exposició.
En primer lloc cal destacar el seu encertat plantejament: Un reduït nombre de fotografies, un bon format i una bona il·luminació permeten una perfecta visita que no resulta fatigosa ni avorrida.
Pel que fa a les fotografies cal destacar-ne la seva excel·lent composició, amb perfecte utilització de la tècnica de la fragmentació. Una il·luminació, tant natural com artificial, excel·lent. I sobretot una gran capacitat per captar la personalitat dels retratats, la seva intimitat, els seus sentiments, en definitiva la seva manera ser. Com que es tracta de personatges públics molt coneguts resulta molt interessant i divertit contrastar la visió que ens ofereix el fotògraf amb la que nosaltres tenim. Realment cal reconèixer que l’autor ha sigut fidel a un dels lemes que presideix la mostra i que diu ”Fotografia allò que no veus”.
D’altra banda si aneu al Caixaforum podreu aprofitar per veure també una altra excel·lent exposició “Goya: luces i sombras” de la que parlaré un altre dia.