dijous, 24 de maig del 2012

Caritas


En moments de crisi com els actuals les entitats socials adquireixen un especial protagonisme. Aquest és el cas de Càritas, a la que ens referirem per dos motius d'actualitat.

El primer, són les desafortunades declaracions del President de la Conferència Episcopal, el bisbe Rouco Varela, arran del projecte que els béns immobles de l'Esglèsia tributin, com tots, per l'IBI. Rouca Varela va dir que si aquest projecte tirés endavant això repercutiria en menors aportacions a entitats depenents de l'Església com Càritas. És evident la intenció de xantatge  d'aquestes paraules. A més, l'amenaça dóna a entre que l'aportació de l'Església és molt important, i això ho van desmentir ahir mateix responsables d'aquesta organització, aclarint que el 90% dels recursos d'aquesta institució procedeix de donacions  particulars, i no, com es podia suposar, d'aportacions de l'Església. Ha estat una bona oportunitat perquè això quedés ben clar.

El segon, éstà relacionat amb l'Avantprojecte de Llei de mesures de flexibilitació i foment del mercat de lloguer d'habitatges que prepara el Govern de l'Estat. Càritas, que juga un important paper en l'ajut a les persones que perden la seva vivenda i coneix perfectament les seves necessitats, s'ha manifestat en contra d'aquestes mesures, concebudes fonamentalment en interès de les entitats financeres i ha proposat altres politiques enfocades a recolgar i fer possible el dret a l'habitatge digne. Els interessats trobareu en el link següent el document amb les seves consideracions i propostes.



1 comentari:

montse colom ha dit...

Probablement,aquí hi hagi la ma de la Carme, convenia algú amb idees clares. A veure si hi ha sort...

Montse