divendres, 25 de maig del 2012

Yacine Belahcene


Cheb Balowski, Nour, Yacine & the Oriental Groove, Transadèlica... El comú denominador d’aquests grups és Yacine Belahcene Benet. Un cul inquiet de la música que ha anat enllaçant projectes des que va arribar a Barcelona, ja fa més de quinze anys.

El dijous vinent actuarà amb el seu grup actual (Yacine & The Oriental Groove) a L’Auditori per posar punt i final a la gira de presentació del seu primer disc. I com que és un concert especial, el cantant hi ha convidat una sèrie de músics prou coneguts que durant aquests anys l’han acompanyat en algun o altre projecte, de Gerard Quintana a Fermin Muguruza, passant –inevitablement- per Cheb Balowski.

Els ‘Balowski’ van ser el primer grup d’en Yacine, i una formació que va viure uns anys intensos d’èxit entre un públic català proper a la música mestissa, entusiasmant amb la seva aportació genuïna –i àrab- al gènere.

 "Gràcies a aquest grup ara estic fent el que estic fent. Va ser una escola, i l'entorn on vaig conèixer els que actualment són els meus amics", rememora el cantant. Lluny de ser una forma de parlar, va ser a l’escola que el va acollir en arribar d’Argèlia on va conèixer els companys amb els que formaria aquell grup.

Vegeu aquí un tastet del que actualment practica en Yacine amb el seu grup actual, més allunyat del rai algerià, amb una base més roquera i alguns instruments de sonoritat ‘oriental’. 

Pau

1 comentari:

carme ha dit...

Què bé, el Yacine! és un cas clar de persona que s'ho ha currat a tope.
Me n'alegro moltíssimi! Petons a tota la troupe i al relator!