dimecres, 16 de maig del 2012

Guia de Collserola


Aquestes darreres setmanes, tot preparant una possible sortida per fer un petit tram del Camí de Sant Jaume, he fet vàries rutes per la serra de Collserola. I he descobert una guia excel·lent, que vull recomanar als caminants que vulguin conèixer aquest magnífic parc natural que els barcelonins tenim tant a l’abast. Es tracta de la “Guia Parc de COLLSEROLA en bicicleta de muntanya”, editat conjuntament pel Consorci del Parc, Probike i l’editorial Alpina.

Conté 17 itineraris per bicicleta amb recorreguts variats de 5 a 28 Km i 10 passejades familiars més curtes per a caminants, de 3 a 7 Km. Cada recorregut té les seves explicacions, el seu perfil d’alçades i els seus mapes. Però el que vull destacar sobretot és que va acompanyat d’una sèrie de petits esquemes gràfics on cada cruïlla de camins està perfectament dibuixada en el seus mínims detalls - torres elèctriques, tanques, cases veïnes, portes, postes, cadenes, etc - de manera que resulta gairebé impossible perdre’s, fins i tot per algú que com jo té una tendència natural a seguir exactament el camí contrari del que convé... La guia inclou un CD amb els arxius de les rutes que es poden utilitzar en navegadors.
Encara que estigui concebuda per a ciclistes és ideal per fer caminades llargues. Es segueixen pistes i camins còmodes sense embolicar-se en canals i dreceres de difícil accés.
En resum, una guia molt recomanable per caminants barcelonins de mitges distàncies; sobretot si són perdedors...