dijous, 21 de juny del 2012

Una altra Barcelona...

Aquesta setmana us proposo un divertiment fotogràfic -com diria el Josep Maria- que podeu veure al Palau Robert amb l'exposició 'Barcelona's Multiunivers' . És un exercici prou curiós, a partir de l’encaix de dues fotografies d’espais diferents de la ciutat –com es veu a la imatge- que provoquen una il·lusió de realitat.

La gràcia, en part, és el fet que les fotografies no han estat manipulades. No inclouen el 'retoc fotogràfic'. El seu autor, Lluís Busset, simplement ha encaixat diverses imatges horitzontalment (disparades, això sí, amb un enquadrament pensat a tal efecte).

Busset és un doctor en filosofia i llicenciat en Belles Arts i aquesta és la seva primera exposició fotogràfica. Potser per això ha tingut una idea tècnicament assequible i que, per poc ortodoxa, molts fotògrafs amb pedigrí haurien descartat. Idea, per cert, que veu de la teoria científica del 'multivers', segons la qual existeixen universos paral·lels al nostre amb les mateixes constants físiques. Per què no pot existir, doncs, una altra Barcelona, es devia preguntar Busset.

Pau

1 comentari:

Josep M.Cortina ha dit...

Una idea molt original. Caldrà anar a veure-la desseguida.