dissabte, 14 de juliol del 2012

Mateu al missatger


Avui el periodisme està de dol. Ahir, la nova direcció de Radio Nacional es va carregar sense més el periodista que conduïa el programa lider d'audiència dels matins de radio. Juan Ramon Lucas, que tenia encara contracte per una altra temporada, ha sigut destituït fulminantment i s'esperen nous cessaments a la cadena.

JuanRa, com l'anomenen els seus segidors, dirigia el magazine matinal "En dias como hoy " des del 2007 i havia assolit una audiència record en el darrer estudi de mitjans amb 1.400.000 oients.
Pels que no el conegueu era un periodista honest, plural, discret, en la línia del Gabilondo o d'en Francino.

En pocs mesos han caigut tots tres. Serà casualitat ens podem preguntar. La resposta és evident. No. Es tracta d'eliminar les veus serenes que expliquen les coses tal com són, sense estridències ni falsos protagonismes però amb valentia i amb la veritat per endavant.

Ja no es extranya res del que faci el poder. La nostra capacitat de sorpresa està practicament esgotada per les accions i mesures que es'estan prenent els darrers mesos. Però fets com els que comentem no només ens cabrejen profundament sinò que ens desprotegeixen en la nostra condició de cutadans cada cop més necessitats d'informació honesta i veraç.

6 comentaris:

Clara ha dit...

Gràcies pel post.
Qui vulgui pot signar aquesta petició perquè tant el Lucas com els seus companys de la tarda (Toni Garrido) i del cap de setmana (Pepa Fernández) continuin. Jo ja ho he fet:

https://www.change.org/es/peticiones/presidente-de-rtve-no-al-cese-de-juan-ram%C3%B3n-lucas-toni-garrido-y-pepa-fern%C3%A1ndez-en-rne

Clara ha dit...

Una precisió: el Francino segueix, senzillament ha canviat de matí a tarda, canviant cadires amb al Gemma Nierga.

Clara ha dit...

I un link al meu post commemoratiu als 75 anys de RNE:

http://josepmcp.blogspot.com.es/2012/01/rne-x-75.html

Marta ha dit...

No escolto RNE, però puc opinar de les emissores catalanes, que bona falta ens fan. COMràdio ha eliminat programes d'opinió matinals com el que conduia Jordi Duran i es retransmitia simultàniament per TV a primera hora. Catalunya ràdio també ha fet canvis i RAC1 malgrat ser líder d'audiències a Catalunya farà "retallades". De moment són per l'estiu ja veurem com s'ha iniciarà la tardor!

davide ha dit...

què fort!! però l'han fet fora perquè ha entrevistat al Navarro, o ha entrevistat al Navarro perquè ja sabia que l'estaven a punt de fer fora?? Què "es diu a Madrid"?

Clara ha dit...

Davide,
jo crec que el Lucas deuria imaginar de fa temps que no el renovarien. Que podria acabar la temporada i prou. I va practicar allò de "por lo que me queda en el convento...". Visca el Lucas i visca el Navarro!