dimecres, 18 de juliol del 2012

Una ruta turística pel sud de França.


Ara que estem en ple període de vacances (alguns ja les han començat, d’altres les faran aviat) vull compartir amb vosaltres una ruta que vam fer fa 2 anys en cotxe per França, la meva dona, Maria Rosa, i jo. La recordo molt agradablement perquè en uns pocs dies vam gaudir d’una diversitat d’experiències força enriquidores.
Vam situar el punt de partida a Castres, a 370 Km de Barcelona. S’hi pot arribar per autopista, fins els 60 Km finals. A Castres, podem constatar la cultura occitana, i, passejar per la ciutat, especialment pels voltants del seu riu encantador o visitar el Museu Goya, especialitzat en pintura espanyola, o el museu Jaurés, que ens permet acostar-nos a la figura d’aquest polític socialista. Als voltants el parc del Sidobre, ens ofereix un recorregut per un parc lític (recorda la ciutat encantada de Conca) per molts poblets força agradables.
40 Km més amunt, Albi, ens ofereix una ciutat vella molt interessant, una incomparable Catedral (ella sola ja justifica el viatge) i un museu dedicat a Toulouse-Lautrec, també, imperdible.

Seguint cal al nord, 26 Km més amunt, per carreteres que circulen per paratges naturals molt agradables, arribem a Corde-sur-ciel, poble medieval emmurallat situat sobre una muntanya, i des del qual es tenen vistes incomparables.
33 Km més amunt arribem a Najac, un altre poble medieval amb vistes magnífiques. Aquí em permetreu recomanar-vos un Hostal-restaurant: l’Oustal-du-Berry. A França hi ha moltíssimes opcions d’allotjament i gastronòmiques, però aquest, al que vaig anar també seguint una recomanació, em va guanyar el cor. Especialment, els seus menjars (ofereixen “stages gastronomiques” !).

Vam passar per les Gorges de l’Aveyron (magnífiques) i vam arribar a Figeac (100 Km més amunt). Una ciutat d’època, excel·lentment conservada, amb un - un cop més - excepcional museu dedicat a Champollion, el descobridor del significat dels jeroglífics. Veure com aquestes poblacions estimen els seus grans homes reconforta i et fa gaudir.

Seguint ruta, no gaire lluny, trobem Saint Circ Lapopie, un dels pobles més bonics de França, també amb vistes excepcionals i Rocamadour, un altre poble de gran bellesa, amb 7 santuaris i un castell, amb una perspectiva excepcional, que en el seu moment van constituir un dels punts d’alta confluència de pelegrins.

Una mica més amunt, Sarlat, una altra ciutat que de tan ben conservada sembla d’una altra època. Ara ja estem en el país de foie. El podem provar de forces maneres. Totes, excel·lents. Als voltants tenim, a més coves prehistòriques (p.e. Lascaux).
Ah ! I, sempre, excel·lents vins (Gaillac, Cahors, ... ) i formatges (Cabecou, Saint Nectaire, Laguiol, ...)
Nosaltres ho vam fer en uns 8 ó 9 dies, tornant el darrer dia d’una tirada a Barcelona, sense tenir sensació de pressa, i amb la impressió d’haver gaudit d’experiències agradables, enriquidores i variades.

Jordi Castells

4 comentaris:

Clara ha dit...

Gràcies per la presentació tan detallada de la ruta. Agafen ganes d'emprendre la marxa! He buscat la pàgina web de l'hostal que recomanes i realment promet. La copio a continuació: http://www.oustaldelbarry.com/

Bones vacances a tothom!

Ramon ha dit...

Moltes Gràcies, sortim dimarts 15.03.2016 i aprofitarem la vostra experiència

Ramon ha dit...

Moltes Gràcies, sortim dimarts 15.03.2016 i aprofitarem la vostra experiència

Eva ha dit...

Té una pinta impressionant! Apuntat