dimarts, 4 de setembre del 2012

L'incendi de Madremanya


El divendres 24 d’Agost, a quarts de tres de la tarda, es va declarar l’anomenat incendi de Madremanya, a només quatre cents metres de casa. Degut al ressò que se’n varen fer els mitjans i a la importància de l’incendi ( més de 200 Ha. cremades) aquells dies varem rebre quantitat de trucades interessant-se per la situació. Com ja sabeu ara, l’incendi es va donar per apagat el dilluns 28 però des del dissabte a la tarda va quedar pràcticament controlat.
Hem de dir que l’impacte a Madremanya, que va donar nom a l’incendi, va ser petit, només 9 Ha. I que degut a la direcció del vent el foc es va desplaçar en direcció Nord, cap a Sant Martí Vell, Riuràs i Flaçà.

Cal remarcar sobretot que, pel que varem veure, els bombers - professionals i voluntaris - i els mossos varen fer un desplegament excel·lent. Varen acudir molt ràpidament de forma massiva i les actuacions que hem vist donaven la sensació de control de la situació. Els mitjans aeris varen ser nombrosos i els terrestres varen treballar tota la nit. Després hem pogut veure en zones de bosc els tallafocs oberts que varen evitar clarament la propagació del foc i varen protegir masies i nuclis de població que de no ser per aquestes intervencions haguessin cremat sense remei. Agraïment doncs sense reserves al serveis antiincendis. Cal reconèixer quan les coses es fan bé; i més en unes circumstàncies i condicions tan extremes.
Perquè pugueu veure la dimensió de l foc i les seves conseqüències un proposo aquest reportatge fet amb fotografies meves i d’en Joaquim Lorca, un bon veí del Padró. Veureu l’inici de l’incendi, algunes de les tasques d’extinció i finalment el paisatge després de la batalla. Per entrar clickeu, com sempre, la fotografia següent.


3 comentaris:

salvador ha dit...

Molt bones les fotos, quasi es pot ensumar el fum.
Benvinguts a tots a la nova temporada

Marta ha dit...

Quin ensurt! Quan les coses es fan bé, cal dir-ho. Les fotos molt boniques, sobre tot la darrera de les margarides.És esperançadora....

Anònim ha dit...

Bé. La darrera foto son girasols, però el concepte es aquest.