dimarts, 2 d’octubre del 2012

El Roto a l'Hospitalet


 
El passat dimecres dia 26 de Setembre es va inaugurar al Centre d’Art Tecla Sala de l’Hospitalet de Llobregat una exposició de dibuixos i pintures de meu filòsof de capçalera, El Roto, com sabeu sempre tant present al Blog.
Vaig tenir l’oportunitat d’assistir a l’acte i de poder parlar una estona amb ell i demanar-li que em dediqués un dels seus llibres. Andrés Rábago Garcia, el nom que s’oculta darrera els seus noms artístics, em va semblar una persona molt discreta i educada, va fer una breu presentació de la seva obra i va manifestar la seva satisfacció per la tasca que l’equip del Centre en l’organització de l’exposició que probablement es convertirà en itinerant.          

L’exposició és una oportunitat excel·lent per conèixer les diferents facetes de la seva obra, tant de l’època més recent com a humorista de El Pais, com de l’època en que firmava amb el pseudònim d’OPS a diferents publicacions com La Codorniz, Hermano Lobo, Triunfo, Cuadernos par el Diálogo, etc.  També s’hi exposen, entre les més de 170 obres, dibuixos, gravats i pintures de gran format. Com va comentar ell mateix, gràcies a aquesta exposició s’ha fet una important tasca de classificació i catalogació d’una obra que estava poc sistematitzada.
Sens dubte una exposició imprescindible, “a ne pas manquer”. Pels horaris, consulteu la informació del Centre d’Art aquí