divendres, 9 de novembre de 2012

El post del lector

"PÀTRIA" al Teatre LLiure de Gràcia 

No us podeu perdre aquesta obra de teatre! Al sortir, les emocions són una barreja entre el que ens van quedar després de la mani del passat 11 de setembre i les que ens provoca el moment històric que estem vivint ara. El més curiós del cas és que l’autor va començar a escriure l’obra ara fa més de cinc anys, quan parlar d’independència era gairebé ciència ficció.

L’obra és de rabiosa actualitat, sembla talment hagi estat escrita per un independentista fa unes setmanes. La història, un periodista compromès es converteix en el primer candidat a la presidència de Catalunya després de manifestar la seva intenció d’aconseguir-ne la independència.
Però no us penseu que l’obra és pamfletària només. Al contrari: la trama és intrigant. La narració, tramesa en forma fílmica, ens va desgranant un seguit de situacions que afecten al personatge principal, moltes d’elles sense aparent interès inicial, i que totes van encaixant a mida que transcorre l’acció, talment com les peces d’un gran puzzle. Al final tot lliga i tot s’entén.

Gran actuació de Francesc Orella, però també de Fermí Reixach, de Rosa Renom i Rosa Vila.
Afanyeu-vos, s’acaba aquest cap de setmana! Encara que no m’estranyaria que la prorroguessin...

Carme Bohera