dimecres, 7 de novembre del 2012

Homenatge a Pi de la Serra

 
Ahir a la nit es va celebrar a la sala Luz de Gas un concert d’homenatge a Quico Pi de la Serra amb motiu dels seu setanta aniversari. És una ocasió excel·lent perquè aquest dimecres ens acompanyi també en al nostra Secció dedicada a la Cançó.
Al concert van participar-hi com a convidats una sèrie d’amics del cantant, la majoria molt joves, entre els que podem mencionar els noms de Sanjosex, Marc Parrot, Carles Freixes, Carme Canela o Roger Más. Cal assenyalar el fet curiós que, a excepció del veterà cantant madrileny Javier Krahe, no hi varen intervenir artistes de la generació del Quico.
Hem de dir que l’homenatja’t està en plena forma, tant pel que fa al seu paper de guitarrista com al de cantant, doncs conserva una veu fresca i potent. Va aprofitar l’ocasió per estrenar tres noves cançons i, és clar, va repassar alguns dels seus temes clàssics. Escoltant-los vaig recordar les seves actuacions, més intimes, que va fer, ja fa molts anys, a l’espai cultural dels  Quatre Gats, quan la meva cunyada Teresa s’ocupava de la seva programació.

Nosaltres escoltarem avui una de les seves peces més emblemàtiques “M’agrada el blues”, que defineix veritablement el gust musical d’aquest gran músic i cantautor català.