dijous, 27 de desembre del 2012

La (in)justícia, altra vegada


No fa gaires dies vaig llegir al diari dues notícies relatives al món de la justícia (sic)  que em van deixar un cop més absolutament perplex.

 . La primera relativa a una resolució de l'Audiència Nacional que obliga al jutge a posar en llibertat i impedeix el reingrés a presó de Gao Ping i altres 22 membres de la cúpula de l'organització mafiosa xinesa, que com recordareu va ser desarticulada i detinguda fa uns mesos en una important operació policial. L'argument és que en la detenció judicial no s'havien respectat determinats requisits dels terminis en el procés de detenció a la comissaria i disposició judicial. Veieu el text complet a El Pais:
 
http://politica.elpais.com/politica/2012/12/26/actualidad/1356528400_868417.html

 . La segona fa referència al fet que l'anulació per part de l'Audiència de Barcelona de les escoltes telefòniques deixa lliure a la màfia dels proxenetes del Raval. La jutge després de tancar inicialment el cas l'havia reobert i ordenat les escoltes, que varen conduir a les detencions. Veieu el text complet de la notícia a El Pais Catalunya:


Com veieu tenim un meravellós sistema judicial hiper garantista que acaba protegint els delinqüents, que sempre troben maneres de burlar-se de la justícia i de tots nosaltres.

Ja ho va dir fa vint-i-cinc anys Pedro Pacheco, un alcalde de Jerez de la Frontera, amb una frase que va fer fortuna: "La gente dirá que la Justicia es un perfecto cachondeo, o hará otra lectura, que el rico es el que gana los pleitos". I pel que es veu tot segueix igual.