dijous, 28 de febrer del 2013

Alberto Garcia-Alix a La Virreina


Al Palau de la Virreina es presenta “Autoretrato”, una magnífica exposició del gran fotògraf madrileny  Alberto Garcia- Alix. Encara que l’obra d’aquest fotògraf gira sempre al voltant del seu entorn més pròxim i de les seves experiències aquesta mostra té un marcat caràcter personal en la mesura en que la majoria de les imatges són autoretrats.
Gracia Alix és un personatge ben particular, fotògraf, motard, membre destacat de l’anomenada “movida madrilenya”, ha tingut una trajectòria vital complicada i a voltes dramàtica, sovint vinculada al món de la droga.

Aquesta vida intensa l’ha sabut plasmar fotogràficament amb una enorme sinceritat retratant sense cap pudor i amb una enorme sinceritat els moments més durs d’ell i dels seus amics. Per això molts dels seus retrats són durs i carregats de dramatisme. Però tenen sempre una extraordinària qualitat, una composició excel·lent i una gran tractament del blanc i negre.

Alix, Premi Nacional de Fotografia el 1999, ha exposat als grans museus i sales d’exposicions d’arreu del món. Ara el tenim a Barcelona i els aficionats a la fotografia no ens el podem perdre. Podeu consultar també la seva pàgina web