dijous, 7 de novembre del 2013

M'esborrono.


És impossible. És evident que no puc posar límits a la meva perplexitat.
Llegeixo avui el darrer baròmetre del CIS que, intencionalitat política a part, assenyala que la intenció de vot del PP millora lleugerament i se situa en el  34 % i que la d’UPyD creix fortament i arriba al 7,7%.

I em pregunto una vegada més. Com és possible que davant de l’espectacle que està donant el PP en matèria de corrupció, de les retallades socials importantíssimes que està fent, de la nefasta actuació dels seus ministres , de la inacabable sèrie de mentides manifestes dels seus dirigents, com és possible dic, que un terç de la població segueixi volent-los votar?
Si sumem a aquest terç la intenció de vot de UPyD, un partit tant o més dretà i populista, arribem a un 42, clara majoria per guanyar les eleccions. Que Déu ens agafi confessats.

M’esborrono, me’n faig creus, al·lucino “pepinillos”, ho “flipo”, com ho vulgueu dir. “Stultiorum infinitum est”, diu el proverbi llatí; i això ho confirma plenament. Definitivament cada país té els governants i el govern que es mereix.

3 comentaris:

Hermínia Pujol ha dit...

Pel què he sentit a la tertúlia del matí, el total de les abstencions més els no saben no contestes, vots en blanc... sumen més que no pas el tots els partidaris dels diferents partits, pel què entenc que aquests que pugen deuen ser els mateixos militants d'aquests partits, sobretot els de dretes (que es mobilitzen més que els d'esquerres) i el què va creixent és el que s'anomena DESAFECCIÓ per la política, o de fet, pels polítics.

Anònim ha dit...

"Solo me queda la esperanza que como el viento al humo los aparte ya de aquí...........,". Dice la canción. Pues ni así. Pena, penita, pena de mi corazón.

Xavi M. ha dit...

No sóc un expert en enquestes però extrec unes dades dels dos darrers Baròmetres del CIS

"Pregunta:
Suponiendo que mañana se celebrasen elecciones generales, es decir, al Parlamento español, ¿a qué
partido votaría Ud.?

- Baròmetre CIS juliol 2013
PP 13,2%
PSOE 12,5%

- Baròmetre CIS octubre 2013
PP 11,4%
PSOE 13,0%"

Sembla que la cuina del CIS afavoreix al PP, perquè no té massa explicació que baixant un 1,8% d'intenció directa de vot, pugui pujar 1,5% l'estimació de vot, i el PSOE a la inversa.

Si algun expert en enquestes pogués explicar això seria de molt interès.