dimarts, 3 de desembre del 2013

Malavita


He vist fa poc una pel·lícula amb la que he passat una bona estona de cine. Es tracta de Malavita, un film del productor, guionista i director francès Luc Besson, no massa conegut a a casa nostra.
Podríem dir que estem davant d’un thriller còmic, que ens explica les peripècies d’un mafiós americà que es refugia a França amb la seva família, dona i dos fills, escoltat per un grup de policial americà que el protegeix del bàndol rival que el vol eliminar per haver estat confident penedit.

El guió és àgil i molt divertit. El casting magnífic, amb Robert de Niro, en estat de gràcia, Michelle Pfeiffer i Tommy Lee Jones al capdavant, acompanyats per dos joves actors molt convincents en els papers dels fills.
El film té una estètica, una tècnica narrativa i un sentit de l’humor que ens recorden molt els germans Cohen i Tarantino. Si voleu gaudir d’una bona estona de cinema amb una pel·lícula lleugera sense especials pretensions ni transcendència però de considerable qualitat cinematogràfica amb Malavita teniu una bona oportunitat.