Us torno a
recomanar dos restaurants, tot i que aquesta vegada més aviat hem de parlar de
dues tavernes venecianes. Els venecians, proveïdors de peix a l’època romana
continuen treballant-lo de manera especial i refinada. En destaca el bacallà mantecato
(una mena de brandada emulsionada sense llet) i, més popularment, les
sardines in saor (properes a les escabetxades, amb ceba i panses).
Xemei, significa bessons, perquè
en Max i l’Stefano Colombo són els
dos bessons venecians propietaris de l’establiment. El primer als fogons i
l’altre al menjador, bé als dos menjadors (després de l’ampliació feta en el
local del costat) i a la terrassa (ideal per estar-s’hi en dies càlids), fa
també tasca de sumiller. S’hi ha vist menjar sota la seva lona en Ferran Adrià,
en Sean Penn i la Patti Smith.
Aquesta
taverna té un encantador ambient vintage que acompanya una bona pasta (en
destaquen els spaguetti al nero de sípia, o amb eriçons) i un peix
excel·lent que van a buscar a la Boqueria, on s’han fet molt amics d’en Juanito
del bar Pinotxo.
Bacaro,
nom amb el que s’anomenen les tavernes en venecià, està situat al costat mateix d’aquest emblemàtic mercat
barceloní. Aquí en Mauri, un jove xef
del Véneto, en Pablo, uruguaià i l’Alí, paquistanès, conformen l’equip
multicultural, com el barri mateix, que fa les delícies de la clientela en un
espai molt reduït i a uns preus més ajustats que al Xemei, però amb una
qualitat comparable; he de dir que hi he menjat els millors gnoquis que
recordo.
A la cuina
dels dos restaurants, que podríem qualificar com a “casolana d’excel·lència” hi
fan també els millors tiramisú de la ciutat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada