dimecres, 19 de febrer del 2014

Xemei i Bacaro, representants de la Sereníssima Venècia.

Us torno a recomanar dos restaurants, tot i que aquesta vegada més aviat hem de parlar de dues tavernes venecianes. Els venecians, proveïdors de peix a l’època romana continuen treballant-lo de manera especial i refinada. En destaca el bacallà mantecato (una mena de brandada emulsionada sense llet) i, més popularment, les sardines in saor (properes a les escabetxades, amb ceba i panses).

 Xemei, significa bessons, perquè en Max i l’Stefano Colombo són els dos bessons venecians propietaris de l’establiment. El primer als fogons i l’altre al menjador, bé als dos menjadors (després de l’ampliació feta en el local del costat) i a la terrassa (ideal per estar-s’hi en dies càlids), fa també tasca de sumiller. S’hi ha vist menjar sota la seva lona en Ferran Adrià, en Sean Penn i la Patti Smith.
Aquesta taverna té un encantador ambient vintage que acompanya una bona pasta (en destaquen els spaguetti al nero de sípia, o amb eriçons) i un peix excel·lent que van a buscar a la Boqueria, on s’han fet molt amics d’en Juanito del bar Pinotxo.

 Xemei, Passeig de l’exposició, 85, Barcelona 08004 (tel. 935535140)

Bacaro, nom amb el que s’anomenen les tavernes en venecià, està situat  al costat mateix d’aquest emblemàtic mercat barceloní. Aquí en Mauri, un jove xef del Véneto, en Pablo, uruguaià i l’Alí, paquistanès, conformen l’equip multicultural, com el barri mateix, que fa les delícies de la clientela en un espai molt reduït i a uns preus més ajustats que al Xemei, però amb una qualitat comparable; he de dir que hi he menjat els millors gnoquis que recordo.


Bacaro, Jerusalem, 6, Barcelona 08001 (tel. 695796066)

A la cuina dels dos restaurants, que podríem qualificar com a “casolana d’excel·lència” hi fan també els millors tiramisú de la ciutat.