Els responsables
del restaurant Suculent es defineixen pel seu nom: a la seva pàgina web ens
diuen que els agraden els plats on es pot sucar pa i que són partidaris de la
cuina a foc lent, sense presses. Jo afegiria que la seva oferta és suculenta,
no tant per l’accepció d’abundància, atès que són poc generosos en el sentit
quantitatiu, sinó per aquella que defineix el terme com a gustós, deliciós i
tots els sinònims que vulgueu. El secret està en el producte, però sobretot en
la manera de tractar-lo. Els seus plats no tenen noms sofisticats, la
complexitat i la riquesa dels sabors es troba al paladar. Quines croquetes més
cremoses! Quines sepionetes amb foie a la brasa! Quins pèsols amb botifarra i
cansalada! No tinc paraules. Gràcies Tonet (cal dir que en Toni Romero és un
jove cuiner que ha passat pel Bulli, però el seu toc és molt personal, en
Ferran Adrià es veu que va dir d’ell “cuina bé!”).
La bodega és
molt variada, em va sorprendre trobar-hi dos vins que m’havien recomanat no fa
gaire, un de la Mancha: “Sospechoso” i l’altre de la Rioja: “La locomotora”,
ambdós amb una molt bona relació qualitat-preu. Per descomptat hi trobareu bons
caves, totes les denominacions de vi catalanes i fins i tot un Shiraz australià
o un gewurstraminer alsacià.
El Suculent
es va instal·lar al lloc que ocupava l’antiga Bodega del Raval i d’ella ha
conservat part del mobiliari i l’ambient de “tasca” de barri, alhora que li ha
donat un toc distingit. Ha ampliat el reduït espai de les sis taules per a
quatre persones arrambadetes amb uns seients a la barra, una terrassa ideal
quan fa bon temps i dos espais reservats; un d’ells quasi clandestí, darrera
d’una prestatgeria que s’obre com a la casa on va viure Anna Franc, amb cabuda
per unes 10-12 persones, i un altre a l’altell per a 20-25 persones. En aquests
dos reservats només s’hi pot demanar un dels seus dos menús degustació on es
pot fer un tast dels plats estrella.
S’hi pot
esmorzar, dinar o sopar, fer el vermut... l’horari és
ampli i la seva ubicació d’allò més cèntrica.
Rambla del Raval, 43 08001 Barcelona
tel. 934436579
4 comentaris:
Quina gana!
L'haurem de posar a la llista.
Jo ja l'he posat a la llista. Gràcies per tant interessant oferta.
Per cert, darrerament, per aquells que anem a sopar molt tard els dissabtes (el cinema segueix essent una gran passió), he descobert "La Taberna del Cura". Es menja bé i et posen bona cara, i bon servei, encara que arribis molt tard. Està a Gran de Gràcia.
Doncs m'ho apunto per visitar-lo algun dia, gràcies!
Publica un comentari a l'entrada