dimecres, 5 de març del 2014

SUCULENT, casa de menjars.

Els responsables del restaurant Suculent es defineixen pel seu nom: a la seva pàgina web ens diuen que els agraden els plats on es pot sucar pa i que són partidaris de la cuina a foc lent, sense presses. Jo afegiria que la seva oferta és suculenta, no tant per l’accepció d’abundància, atès que són poc generosos en el sentit quantitatiu, sinó per aquella que defineix el terme com a gustós, deliciós i tots els sinònims que vulgueu. El secret està en el producte, però sobretot en la manera de tractar-lo. Els seus plats no tenen noms sofisticats, la complexitat i la riquesa dels sabors es troba al paladar. Quines croquetes més cremoses! Quines sepionetes amb foie a la brasa! Quins pèsols amb botifarra i cansalada! No tinc paraules. Gràcies Tonet (cal dir que en Toni Romero és un jove cuiner que ha passat pel Bulli, però el seu toc és molt personal, en Ferran Adrià es veu que va dir d’ell “cuina bé!”).
La bodega és molt variada, em va sorprendre trobar-hi dos vins que m’havien recomanat no fa gaire, un de la Mancha: “Sospechoso” i l’altre de la Rioja: “La locomotora”, ambdós amb una molt bona relació qualitat-preu. Per descomptat hi trobareu bons caves, totes les denominacions de vi catalanes i fins i tot un Shiraz australià o un gewurstraminer alsacià.
El Suculent es va instal·lar al lloc que ocupava l’antiga Bodega del Raval i d’ella ha conservat part del mobiliari i l’ambient de “tasca” de barri, alhora que li ha donat un toc distingit. Ha ampliat el reduït espai de les sis taules per a quatre persones arrambadetes amb uns seients a la barra, una terrassa ideal quan fa bon temps i dos espais reservats; un d’ells quasi clandestí, darrera d’una prestatgeria que s’obre com a la casa on va viure Anna Franc, amb cabuda per unes 10-12 persones, i un altre a l’altell per a 20-25 persones. En aquests dos reservats només s’hi pot demanar un dels seus dos menús degustació on es pot fer un tast dels plats estrella.
S’hi pot esmorzar, dinar o sopar, fer el vermut... l’horari és ampli i la seva ubicació d’allò més cèntrica.


Rambla del Raval, 43                      08001 Barcelona
tel. 934436579


4 comentaris:

Josep M.Cortina ha dit...

Quina gana!

Joan ha dit...

L'haurem de posar a la llista.

perefontroca ha dit...

Jo ja l'he posat a la llista. Gràcies per tant interessant oferta.
Per cert, darrerament, per aquells que anem a sopar molt tard els dissabtes (el cinema segueix essent una gran passió), he descobert "La Taberna del Cura". Es menja bé i et posen bona cara, i bon servei, encara que arribis molt tard. Està a Gran de Gràcia.

Hermínia Pujol ha dit...

Doncs m'ho apunto per visitar-lo algun dia, gràcies!