dijous, 24 d’abril del 2014

Les cerveseries de la Moritz


L’excusa de parlar-vos del vessant restaurador de la cervesa Moritz neix de la seva recent aposta per incorporar un cafè d’una casa barcelonina, els Saula, amb la qual s’amplia la identificació de la marca de cerveses amb Barcelona.
Animeu-vos, si encara no ho heu fet, a visitar algun dels seus tres locals. Per mi el més emblemàtic és el de la “Cerveseria Moritz” que ocupa l’antiga fàbrica, tot i que instal·lar-ne un segon al Born Centre Cultural, anomenat “El 300 del Born”, ha estat un nou encert, sense menysprear el més clàssic: “El Velódromo”. La qualitat de la seva oferta gastronòmica queda reflectida amb el nom dels dos caps de cuina que hi ha al davant: en Jordi Vilà, que té una estrella en el seu restaurant Alkimia (a punt de ser traslladat al primer pis de la Cerveseria Moritz) està al front de la “Cerveseria Moritz” i del “300”, mentre que Carles Abellan (també “estrellat”) manté la direcció de “El Velódromo”.
A totes aquestes cerveseries hi trobareu, a banda de les diferents versions de la seva cervesa (cal provar la Born 1714 que han fet amb un toc de gingebre i que només la tenen al “300”), una extensa varietat de plats tradicionals catalans amb producte de qualitat i bon preu, que combinen amb d’altres, típics de les cerveseries alemanyes o més internacionals.  Ah! i si no us agrada la cervesa, no patiu, també hi trobareu excel·lents vins (sobretot al “bar à vins” a la “Cerveseria Moritz” on us poden servir més d’un centenar de referències a mida; aneu-hi i entendreu què vull dir).
Tant el contingut com el format de les diverses cartes no us deixaran indiferents. És difícil de recomanar algun plat, en general tots són bons, però perquè us en feu una idea en citaré alguns de la “Cerveseria Moritz”, que és la que conec millor (per la seva proximitat als cinemes Renoir Floridablanca): les croquetes són de llàgrima, la pizza alsaciana “Flammkuchen” és lleugera i saborosa, les diferents cocottes i la sopa de ceba són purament franceses, l’esqueixada de bacallà està sempre al punt, les carxofes en tempura cruixents, i un llarg etc., i tanco el cercle recomanant-vos qualsevol dels postres seus catalans o alsacians i un bon cafè (que serveixen amb un vaset d’aigua, un altre encert).
Tots els locals tenen la cuina oberta tot el dia i organitzen diferents esdeveniments culturals, sobretot el del barri de Sant Antoni (no solen fer reserves si no es tracta de grups grans).

“Cerveseria Moritz”
Rda. de Sant Antoni, 39-43. Tel. 934 235 434 (de 6:00 a 2:00)
“El Velódromo”
c/Muntaner, 213. Tel. 934 306 022 (de 6:00 a 3:00)
“El 300 del Born”
 c/ Comercial, 12. Tel . 933 10 24 28 (de 10:00 a 00:00)

1 comentari:

Hermínia Pujol ha dit...

Per cert, vaig oblidar de dir-vos que a la llibreria de la Moritz de Sant Antoni hi podeu agafar la revista Time Out gratuïtament.