dijous, 8 de maig del 2014

El deliri futbolístic.

Llegeixo avui al diari les primeres notícies sobre la darrera renovació del contracte de Messi. La cinquena en set anys. Diuen que serà el jugador més ben pagat del món i ingressarà uns 19 milions nets l’any, premis i primes a part. A més, naturalment, dels seus ingressos per publicitat que podrien fer arribar el global dels seus ingressos al voltant de 40 milions. El noi sembla que estava una mica trist aquest final de temporada i calia animar-lo. A partir d’ara,amb el nou contracte, diuen que estarà més content i ja jugarà millor. I tot això s’explica amb la màxima naturalitat i sense qüestiona-s’ho el més mínim.
El Barça ja va cometre un despropòsit lamentable amb el fitxatge de Neymar i ara el repetim amplificat amb el de Messi, un jugador, cal recordar-ho, creat a la casa des de la pedrera, que ho deu tot al Club i a qui ara paguem com si no hi tinguéssim res a veure.
Realment crec que estem absolutament sonats. Evidentment, ho estan els directius i responsables dels clubs i els federatius per permetre una cosa tan increïble, tot i que ells encara en treuen alguna cosa. Però sobretot ho estem tota la resta, tant els que van al camp als partits com els que els veiem per televisió, que amb la nostra actitud acceptem passivament aquests fenòmens. No tenim perdó de Déu; som una colla d’imbècils que amb el nostre interès i la nostra participació fem possible d’aquest despropòsit monumental.
La majoria dels clubs de futbol espanyol estan en fallida tècnica, tenien al final de la temporada 2013-2014 un endeutament de 3573 milions i un deute impagat amb Hisenda de 720 milions. I malgrat tot segueixen fitxant jugadors, sense que això els permeti fer més que de comparses dels grans. Som especialistes en creació de bombolles i aquesta és la futbolística.
Com es possible que en una societat que està travessant una crisi econòmica i social com la que patim la gent no es revolti davant aquests fets? Que s’admetin sense cap mena de crítica aquests comportaments?

Cal recorrer al clàssic “Panem et circensis”, evidentment. I cal reconèixer que segurament pot haver-hi una correlació entre pobresa social i desbaratament esportiu. I també, és clar, un interès dels poders públics per fomentar, fins al paroxisme, l’espectacle, el debat i les retransmissions esportives, sense introduir cap element limitatiu a la despesa, com es practica en d’altres països. S’explica, és clar, però tot això no deixa de ser tremendament decebedor i diu poca de la nostra condició de persones sensates, sensibles i civilitzades. Evidentment, no tenim remei.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Adjunto noticia del Diario GOL
Xavier Llisá


El Real Madrid prepara 100 millones para fichar a Luis Suárez

El club que preside Florentino Pérez podría vender a Benzema para abaratar la contratación del delantero del Liverpool

Por Lluís Regàs

08/05/2014 18:52

Luis Suárez se ha convertido en el gran objeto de deseo del Real Madrid para la próxima temporada. El club que preside Florentino Pérez es consciente de que tendrá que pagar 100 millones de euros al Liverpool por la contratación del delantero uruguayo. La venta de Karim Benzema abarataría la inversión madridista.

El Real Madrid ha iniciado la operación Luis Suárez. Máximo goleador de la Premier con 31 tantos, el delantero uruguayo es el futbolista más codiciado del fútbol europeo. En diciembre de 2013 renovó su contrato con el Liverpool hasta junio de 2018 a cambio de 12,5 millones de euros anuales.

El Liverpool dobló su sueldo y amplió dos años más su contrato. Luis Suárez, sin embargo, incluyó una cláusula en su contrato que contemplaba su posible traspaso al FC Barcelona y el Real Madrid.

Aumenta su cotización

El Real Madrid ya sondeó su contratación hace un año. El pasado verano desactivó su fichaje tras abonar entre 91 y 101 millones (la cantidad varía, según las versiones del Madrid y del Tottenham) por Gareth Bale. Ahora su cotización es mayor. La clasificación del Liverpool para la próxima Champions también encarece la operación.

Florentino Pérez, según una información de 'El Chiringuito de Jugones', ofreció inicialmente 80 millones de euros por Luis Suárez y Coutinho, centrocampista brasileño que también juega en el Liverpool y que causó una gran sensación cuando militó en el Espanyol.

El hermano de Pep Guardiola es su representante

El Barça también sigue las evoluciones de Luis Suárez, recomendado en el pasado por Txiki Begiristain, secretario técnico del club durante la presidencia de Joan Laporta. Pep Guardiola era entonces el entrenador del primer equipo y descartó su fichaje porque su hermano Pere es el representante del delantero uruguayo.

El Madrid, mientras, busca fórmulas para hacer viable económicamente su fichaje. La opción más factible pasaría por vender a Benzema, delantero francés cuestionado por un sector de la afición.

Josep M.Cortina ha dit...

Certament estem tots iguals de bojos.

Anònim ha dit...

Curiós, a un atac perfecte a la estupidesa que envolta el futbol espanyol en general i el nostre en particular . Els comentaris diuen...."anda que el Madrid., mira que hace"

Està clar els futboleros estan abduits... Així ens va.

Joan ha dit...

Reitero "pa i circ" i em sento dels que des de la tele aguantem aquest statu quo. Una altra bombolla i una altra màfia.
Digueu-me carroça, però a vegades enyoro el maig del 68.
I ara no tenim l'excusa del dictador!

Manel ha dit...

Es absolutament demencial !!!!! i pel que es veu, cada vegada anem pitjor. Mes i mes gent de tots els àmbits, es van afegint a aquesta bogeria desfermada.