dijous, 15 de maig del 2014

“¡Guillaume y los chicos, a la mesa!”


El cinema francès ens regala ben sovint bones pel·lícules. No són pas grans produccions a l’estil de la industria americana. Més aviat són films fets amb recursos modestos però amb intel·ligència i sensibilitat, que toquen temes propers i quotidians, amb naturalitat, sense estridències. Aquest és el cas de “¡Guillaume y los chicos, a la mesa!”, una pel·lícula que ha tingut una gran acollida a França i on ha  rebut 5 Premis Cesar i un al Festival de Cannes.
Es tracta d’una pel·lícula de caire autobiogràfic creada i dirigida per Guillaume Gallenne, un actor de la Comédie Française. Inicialment va ser una obra de teatre, on l’actor explica la seva estreta i complexa relació amb la seva mare i les seves implicacions per a la seva identitat. Després, l’ha convertida en una pel·lícula amb tocs d’humor però molt profunda.
La interpretació del mateix Gallenne és sensacional i malgrat el seu origen teatral la realització cinematogràfica és rica i plena de troballes. Tota la pel·lícula està impregnada d’un agut sentit de l’humor alhora que ens explica una història commovedora. No us la perdeu i, si és possible, veieu-la en la seva versió original.