dimecres, 4 de juny del 2014

La cuina de la Mey Hofmann


La Maria Remei Hofmann (meitat empordanesa, meitat baden-württemberguesa) és xef i empresària, avui en diríem una emprenedora de pedra picada. Fa uns trenta anys va obrir una escola de cuina al carrer Argentaria per on han passat, i reconegut la seva feina, cuiners i cuineres d’alta volada. El restaurant annex va rebre una estrella Michelin el 2004, i la seva tasca ha estat ingent en els diferents vessants de la professió.
EL RESTAURANT- ara traslladat a Gràcia- depassa el pressupost que implícitament comporten els locals que us recomano, però sempre hi podeu anar en petit grup i compartir alguns plats per poder rebaixar la factura final i, a canvi, gaudir de l’excel·lència del producte i del seu tractament.

Però si us en parlo, és perquè en els darrers temps ha començat a apropar el seu art a tothom en obrir una PASTISSERIA al Born, molt a prop de La Seca-Espai Brossa. Aquí també hi ha posat allò que els anglesos anomenen un “corner”, és a dir una petita barra per prendre alguna cosa a l’entrada del teatre i, en el mateix edifici, una terrassa que es posa en marxa amb el bon temps (cal agafar un ascensor que surt del costat del lloc on es venen les entrades); allí hi trobareu plats lleugers però saborosos i una mostra de la seva pastisseria: no deixeu de provar el croissant rodó calent amb gelat de vainilla.

La popularització de la seva feina es completa amb la recent obertura d’una TAVERNA amb brasa que permet que un major nombre de mortals puguem gaudir de la seva cuina i en especial de les seves postres, caprici de déus; proveu qualsevol dels seus “vasets” i ja m’ho direu.

                             Restaurant: c/Granada del Penedès, 74
La Pastisseria, terrassa i “corner”: c/ Flassaders, 40

 
La Taverna: c/ Girona, 145 

www.hofmann-bcn.com