dimecres, 2 de juliol del 2014

La mar salada

Per aquells i aquelles de vosaltres que passeu l’estiu a Barcelona, també aquí hi trobareu terrasses marineres amb producte de qualitat i preu assequible. És el cas de La Mar Salada, un restaurant amb un menú de migdia on el peix de la llotja de la Barceloneta o de Vilanova hi és sempre present. El porten els hereus dels propietaris de Can Ros (restaurant centenari encara obert i amb prou prestigi a la ciutat). Són la cinquena generació, han viscut la cuina des de petits i continua essent la seva passió.
Es treballa amb producte de temporada, peix de costa i una elaboració i presentació “de categoria” –que dirien els valencians-. Aquesta setmana, per exemple, oferien: cous cous amb pop de Vilanova i salpicó, canelons farcits de peix de la llotja de Vilanova amb beixamel suau de marisc i gambeta blanca, cigrons de mercat amb espinacs, ou a baixa temperatura i la seva picada - com a primers - i carpaccio de vedella macerat amb llima, pols de parmesà i oli d'arbequina, risotto d'Idiazàbal amb llagostins de Vilanova i reducció de Pedro Ximenez, enfilall de pollastre amb alls tendres i xampinyó al curry acompanyat amb arròs basmati, aranya de la llotja de Vilanova amb wok de verdures de temporada i salsa yakisoba o bacallà confitat amb pil pil de ceps, saltat de rossinyols i salsa de rostit - com a segons -.
Us podeu subscriure al seu butlletí i rebreu el menú setmanal. Si aneu “a la carta” l’oferta s’amplia però manté una bona relació qualitat-preu; la majoria de vins estan per sota del 25 euros.
Només tanquen els dimarts i els caps de setmana i festius tenen un horari ininterromput. Disposen d’un menjador per àpats privats (12 persones com a màxim), un menjador interior a peu de carrer que mira a la terrassa i un altre al primer pis - més formal - amb bones vistes al port.

Passeig de Joan de Borbó, 58
08003 Barcelona Tel. 932212127


1 comentari:

Josep M.Cortina ha dit...

Ahir hi varem anar a sopar i confirmem plenament aquesta crítica