divendres, 3 d’octubre del 2014

Solos al Romea

Aquest dilluns el Teatre Romea va estrenar un nou cicle d'espectacles ben original: "Solos". Es tracta d'una sèrie periòdica de monòlegs programats en dilluns, el dia de descans als teatres, que faran pujar a l'escenari actors, directors, crítics i escriptors. Tots disposaran de total llibertat per definir la seva proposta: des d'interpretacions o lectures d'obres teatrals, fins a conferències, passant per la poesia i la música. 

L'encarregat d'obrir foc va ser Pere Arquillué, que va triar un text del dramaturg alemany Thomas Bernhard: "Senzillament complicat". El text, que és considerat una obra menor i que l'autor va escriure expressament pel seu actor fetitxe, s'havia representat recentment al Círcol Maldà. En aquesta ocasió, mitjançant una aparentment senzilla lectura dramatitzada, Arquillué va aixecar un personatge contundent: el d'un vell actor retirat que, des de la més absoluta soledat, fa balanç de la seva vida i recorda la grandesa de la seva interpretació de Ricard III i els drames i misèries de la seva vida familiar. Teatre dins del teatre: un (gran) actor fent d'actor, sol en un escenari, captivant el públic amb la paraula i una corona.

El nou director del Romea, Borja Sitjà, va aprofitar l'estrena per anunciar els propers solos: abans de Nadal, l'escriptor mexicà Juan Villoro i els actors Alberto San Juan i Lluís Soler. Durant 2015, molts noms encara per confirmar, però reclams tan atractius com Viggo Mortensen o Marcos Ordóñez.


3 comentaris:

Josep M.Cortina ha dit...

Una inicitiva molt interessant que caldrà seguir amb interès.

Pau ha dit...

Gran idea. M'hauria agradat veure el Claudi...

Hermínia Pujol ha dit...

Caram, jo també me'l vaig perdre, una llàstima.