diumenge, 2 de novembre del 2014

L'Òpera dels dilluns

Avui canviarem la habitual peça operística per un concert. La raó és que aquests dies hem sabut que Jordi Savall, que havia estat guardonat pel Ministeri de Cultura amb el Premio Nacional de Música, ha adreçat una carta al Ministre en la que, entre altres coses li  diu literalment, Lamento tener que comunicarles pues, que no puedo aceptar esta distinción, ya que viene dada de la mano de la principal institución del estado español responsable, a mi entender, del dramático desinterés y de la grave incompetencia en la defensa y promoción del arte y de sus creadores.

És per això, per aquesta actitud decidida i enèrgica, que ja han tingut altres artistes, com Javier Marias, que recentment va renunciar també al Premio Nacional de Literatura, que avui hem pensat que dedicaríem aquest dilluns a la música de Savall.

L’escoltarem en una gravació del seu conjunt “Le Concert des Nations” que interpretarà el Concerto Grosso in D d’Arcangelo Corelli.




2 comentaris:

Joan ha dit...

Em sumo a l'homenatge, calen accions com aquesta per demostrar, als sàtrapes que ens governen (de moment), que no vivim de les seves engrunes.

jordi ha dit...

M'ha emocionat, tan l'escrit per el que significa com l'audio del concert, un cop mes felicitata Josep Maria , els dilluns es fan mes bonics.
Jordi Heredia