dilluns, 29 de desembre del 2014

La màgia d'en Calders.


Mandarins que es converteixen en granotes, japonesos que venen Sants d’Olot i converses amb la mateixa mort en persona. Ara tenim l’ocasió de descobrir o recuperar la fantasia i l’humor de Pere Calders al Teatre l’Akadèmia en un espectacle de petit format, "La màgia d'en Calders", que ja s’havia presentat fa tres anys al Círcol Maldà, creat i interpretat per l’actriu catalana Imma Colomer, una de les fundadors del Teatre Lliure, que s’està endinsant en el terreny de la direcció.
Si no el vareu veure llavors, podeu fer-ho ara fins l’11 de gener. Per l’espectacle, l’actriu ha seleccionat 17 contes de diferents llibres de Calders com “Cròniques de la veritat oculta”, “L’honor a la deriva”, “Tot s’aprofita” i “Invasió subtil”. En tots ells, es plantegen situacions quotidianes en les que irromp un element sorprenent o fantàstic que altera els personatges i les circumstàncies i que es resolen, sempre, provocant el somriure o la rialla. 
L’Imma Colomer s’ha fet seus aquests contes, les històries i el to irònic, i ens els explica seguint la millor tradició de la narració oral, la dels rondallaires o “cuentacuentos”. La seva narració s’acompanya d’una acordionista, Dioni Chico, i s’ubica en un escenari minimalista presidit per un gran arbre exòtic que té la capacitat evocadora de transportar-nos al Mèxic que va acollir a Calders en el seu llarg exili.
L’espectacle, es presenta els divendres, dissabtes i diumenges a les sis de la tarda en una sala petita, en una ambient recollit que contribueix a apropar als espectadors a la intèrpret i a la música d’acordió. Els contes prenen així una dimensió íntima, gairebé de confidència. I quan s’acaben els disset relats un agrairia que hi hagués més d’un bis...
Perquè us feu una idea del to de l’espectacle us oferim un breu resum en aquest vídeo:




2 comentaris:

Colomiki ha dit...

Gràcies per la teva presència al Teatre Akadèmia i per les teves súperparaules aquí al blog. Ajuden a fer d'ona expansiva per difondre aquests pocs dies que serem a l'escenari. És un espectacle que me l'estimo i em posa de bon humor, però després d'aquests dies ja li dic adéu.

Gradiva ha dit...

Aniré!! Gracies per l'informaciò.