A mitjans de
2013 va obrir al Born, El mercat de la
Princesa. Es tracta d’un seguit de propostes molt diverses: un bar de
tapes, un de platillos, un de
japonès, un altre d’especialitats italianes, un d’asiàtiques, més enllà un
especialitzat en ostres, un altre en patates, un en cocció a la planxa, un de
productes ibèrics i formatges, encara un altre que serveix ous en les seves
diverses presentacions, tampoc hi falten els plats de postres amb productes
dolços i salats, ni per descomptat les begudes (bons vins, cerveses artesanes,
combinats de destil·lats i cafès).
Tot plegat
situat en un únic espai, un palauet del segle XIV amb una gran lluerna central
que il·lumina les taules compartides del pati interior i tots els voltants. La
qualitat és molt acceptable i els preus també. Potser tot plegat resulta una
mica turístic, però és ideal per fer un mos lleuger i picar de diferents plats.
La preparació sol ser de cuina a la vista i sense interrupció durant tot el
dia, pel què és especialment recomanat per als passavolants amb gustos
gastronòmics.
En canvi, per
aquells que us vulgueu entaular amb una major privacitat i pausa, fa un parell
de mesos que va obrir la seves portes El
nacional. Un altre restaurant de restaurants ubicat en un lloc tant o més
emblemàtic i tant o més cèntric que l’anterior, es tracta d’una petita joia de
l’arquitectura industrial del segle XIX situada a l’interior d’una illa de
cases de l’Eixample molt a prop de la Plaça de Catalunya.
Aquí l’espai
és molt més gran i els diferents restaurants tenen taules pròpies, només un
treballa en format d’autoservei i tres o quatre tenen barra (el de les llaunes
Espinaler i la cervesa Damm, el dels vins a copes i el pernil ben tallat, el de
les ostres i una part de la cocteleria). La resta són espais més grans distribuïts
segons especialitats: carns selectes cuites a la brasa o al forn de llenya, peix
fresc que podeu triar del seu aquari i per acabar tapes i platillos típics de totes les zones de la geografia peninsular...,
en aquest darrer cas per donar-hi un aire més festiu, els plats calents són
servits en subhasta, tal i com ho fan al celebrat Tintero de Màlaga.
Al Nacional els preus són més elevats, però
a primer cop d’ull tot plegat és també més elegant, més sofisticat i de més
qualitat, sense menystenir la del Mercat
de la Princesa, i a més a més aquí hi trobeu restaurants de plat i no
exclusivament de platillo com en el cas
del Born. Podeu aprofitar aquests dies de gener, quan aneu a comprar “els reis”
o de rebaixes, per passar per alguns d’aquests restaurants i no perdre temps
buscant varietat, tot ho tindreu a tocar. Això sí, eviteu les hores punta,
aquests dies de festa estaven a “vessar” i l’únic que es podia fer era anar-hi
a donar un cop d’ull (anar al bany del Nacional, que val molt la pena pel seu
disseny) i esperar una època més tranquil·la.
El Mercat de
la Princesa, Flassaders, 21 BCN (sense reserva)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada