divendres, 9 de gener del 2015

Teatre radiofònic

Us agradaria veure un muntatge de "El Quijote de la Mancha", amb text adaptat pel Francisco Rico i amb el Javier Cámara com a Sancho Panza y el Pou com a ingenioso hidalgo? Doncs no caldrà que traieu entrada, només haureu d'encendre la ràdio.

Ara que comença l'any, volia compartir amb vosaltres la descoberta que he fet recentment gràcies a un article del propi Josep Maria Pou (de qui justament hem parlat aquesta mateixa setmana a "Prova i error" en motiu del seu espectacle Prendre partit): el teatre ha tornat a la ràdio. Ràdio Nacional d'Espanya té un nou programa en el que emet, en col·laboració amb La Casa Encendida, espectacles teatrals radiofònics amb actors de primera fila. Per exemple, recentment van estrenar "Extraños en un tren" protagnitzada per l'Ernesto Alterio. També han muntat "Ricardo III", "Platero y yo", o "Un mundo feliz". Podeu accedir a tot els enregistraments al link següent: Ficción Sonora.

Tot torna, i més ara que està de moda de recuperar tot el recuperable (i el no recuperable també). De manera que té tot el sentit emetre de nou obres de teatre a través de les ones, un proposta que s'havia extingit. Estaria bé que també Catalunya Ràdio s'apuntés a la iniciativa "vintage" (si és que encara no ho ha fet), i també poguéssim sentir ràdio-teatre en català.