dimecres, 4 de febrer del 2015

Els gastrobars dels hotels.

Ja fa uns quants anys que els restaurants dels hotels de Barcelona han apostat per la qualitat i s’han obert més que mai a la ciutat. Els hotels de més prestigi acullen fins i tot a xefs “amb estrella” que hi troben un lloc amb la categoria adequada a la seva cuina. En alguns d’aquests casos, com que l’oferta representa un preu elevat, s’ha optat per presentar una alternativa més a l’abast del públic en general amb el què anomenen el gastrobar de l’hotel.
Avui us en ressenyaré quatre: el de l’hotel Ohla (que comparteix amb el restaurant “Saüc” de Xavier Franco); el de l’hotel Omm (amb les taules a tocar del restaurant Moo dirigit pels germans Roca); el de l’hotel Mandarín Oriental (que coexisteix amb el restaurant “Moments” dels Ruscalleda). A banda de la carta aquests gastrobars solen oferir menús de migdia a uns preus raonables (de 20 a 30 euros begudes a part); i finalment el de l’hotel Villa Emília
. En el primer cas, el de l’Ohla gastrobar, es tracta d’un espai just a l’entrada, al llarg del finestral que mira al carrer Comtal, lluminós i agradable però amb les taules una mica massa juntes pel meu gust. L’oferta de racions i tapes és extensa, el darrer que hi he menjat han estat uns musclos de roca a la brasa impressionants, un arròs socarrat amb sèpia i un tàrtar excel·lents.
. En canvi, el Roca Bar té una oferta també de qualitat però menys elaborada: entrepans selectes, barra d’ostres, pernil de gla, formatges de granja, pastisseria casolana. El lloc permet fer un mos a qualsevol hora del dia en un ambient molt acollidor.
. El tercer, el Bistro Mandarín, és el més sofisticat, situat en un semisòtan amb una gran claraboia que hi deixa entrar la llum natural, té un disseny molt especial i acurat, en podríem dir exclusiu. Té nom propi, el “BistrEAU” i un xef de tanta categoria com el del restaurant, es tracta de l’Ángel León, que ofereix les especialitats marineres del seu local andalús “Aponiente” (El Puerto de Santa María) en format ració. L’àpat resulta tota una festa des de la mantega de plàncton que presenta com a entreteniment inicial, passant per les seves braves de mar (es tracta de llagostins amb una salsa que recorda a la de les braves sense ser-ho) o les croquetes de calamar amb la seva tinta... fins l’arròs de marisc amb cocció de tres brous diferents. El preu, és clar, també és més elevat, sobretot en afegir-hi els vins, però si sou una mica continguts menjareu com un bisbe a preu de prevere.
. Per acabar, i com a torna, el quart: el Zinc bar de l’hotel Villa Emilia. Aquest no té un restaurant “estrellat” al costat i per tant és més assequible. Al migdia i a la nit, a banda d’una reduïda carta, ofereix un menú de 14 a 18 euros (depenent de la franja horària i de si hi demaneu o no els postres) i els diumenges el presenta en format de brunch per 24 euros tot inclòs, és a dir, que entre les deu del matí i les quatre de la tarda podeu esmorzar-dinar amb la beguda i els cafès inclosos, ah! i música de piano en directe cap al migdia. Que vagi de gust.

Hotel Ohla a la Via Laietana, 49, BCN, tel. 933415050.
Hotel Omm al c/ Rosselló, 265, BCN, tel. 934454000.
Hotel Mandarín  al P.de Gràcia,  38-40,  BCN, tel. 931518783.
Hotel Villa Emilia  al c/ Calàbria, 115-117,  BCN, tel. 932525285.