diumenge, 8 de febrer del 2015

L'Òpera dels dilluns

El darrer dissabte varem anar a veure (i sobretot a escoltar, com precisaria en Roger Alier ) la retransmissió en directe de “Els contes de Hoffmann” des del Metropolitan de Nova York. Es tractava d’una producció de fa uns anys i protagonitzada pel tenor italià Vittorio Grigolo, un dels favorits d’en Ramón Gener. Ell  i la resta del repartiment varen cantar molt bé però en conjunt la versió no em va semblar res d’extraordinari. De tota manera aquesta obra té alguns passatges memorables i una música molt rica i variada.
Avui us oferirem una de les àries de referència de l’obra, la que canta la nina mecànica Olympia de la que s’enamora en el primer conte el poeta Hoffmann.

He buscat diferents versions però no n’he trobat cap de tant meravellosa com la que interpreta la inefable Edita Gruberova en una gravació en concert de l’any 1984 a Londres quan estava en plenitud absoluta de les seves facultats. No crec que el seu nivell interpretant aquesta peça de coloratura extrema es pugui superar. Ja m’ho direu.