diumenge, 8 de febrer del 2015

Poca broma

Si voleu conèixer una nova directora de teatre aneu a veure "No feu bromes amb l'amor", d'Alfred de Musset, al TNC fins el 22 de març. Quan dic nova vull dir nova per als espectadors barcelonins, perquè Natalia Menéndez és una reconeguda realitzadora que des de l'any 2010 dirigeix el Festival de Teatro Clásico de Almagro. Xavier Albertí, al capdavant del TNC, ha tingut l'encert de convidar-la a muntar un espectacle aquí i en català.

"No feu bromes amb l'amor" (On ne badine pas avec l'amour) és una comèdia tràgica del romanticisme francès, en que dos joves s'enfronten a les vicissituds de l'enamorament i del matrimoni. Però aquest text serveix sobretot, en mans de Menéndez, per construir un espectacle deliciós. La clau està en una escenografia molt simple presidida per una gran malla per la que deambularan unes figures acròbates que amb els seus jocs i les seves contorsions serviran per enllaçar les diferents escenes de l'obra. Aquest ambient mig circense (gentilesa de La Central del circ), reforçat per la música, la llum, i uns personatges secundaris molt pallassos, enriqueix el muntatge i alhora permet que la transició entre els diferents tons, còmic i tràgic, de l'obra enllacin suaument. Un descobriment.

Ah, me n'oblidava, també és una ocasió per veure en acció el flamant guanyador del Premi Ciutat de Barcelona de teatre, Carles Martínez, acompanyat per Carme Balagué, Ferran Rañé i Albert Pérez, entre d'altres.



2 comentaris:

carme ha dit...

Bona recomanació, si senyora!!!

Josep M.Cortina ha dit...

Una posta en escena magnífica que fa molt bo un text mitjanet.