divendres, 29 de maig del 2015

Llàstima, 33

Aquesta setmana el canal 33 ha estrenat la seva nova ‘fórmula’ cultural, ‘Tria33’, un contenidor diari de temes que ve a omplir el buit deixat pels defenestrats programes ‘Ànima’ i ‘Via Llibre’. Sobre aquesta novetat ha escrit la Mònica Planas al diari ‘Ara’ un article que subscric plenament i que us animo a llegir.

Només el pretext pressupostari o l'ambició de millorar l’audiència (diària) del canal poden explicar, al meu entendre, aquest canvi a la graella del 33. Perquè és evident que el nou format no satisfarà els seguidors d’Ànima’, ni tampoc els del ‘Via Lliure’, dos programes tan cuidats i amens com ho pugui ser ‘Tria33’ però amb una selecció, aproximació i aprofundiment sobre els temes incomparable.

‘Tria33’ no deixa de ser una agenda cultural, una altra, mal li pesi al seu excel·lent equip, en part format per periodistes dels esmentats programes desapareguts –el més conegut, Toni Puntí-. I d’agendes culturals anem sobrats, el propi 33 emet assíduament les inspiradores càpsules ‘El 33 recomana’.


Amb dues franges d’emissió diària (a les 22.00h i a les 23.15h) de vuit i quinze minuts respectivament, l’espectador es queda amb la mel als llavis de qualsevol tema que s’hi tracta. Si això és el que es proposaven, enhorabona. Però un cop més, quantitat no és qualitat, i allà on un magazín setmanal convocava i saciava l’audiència més ‘cultureta’, em temo que aquest nou contenidor no destria, no convoca, ni satisfà.  


3 comentaris:

Clara ha dit...

És l'era de flashos, càpsules i tuits... hélas!

Josep M.Cortina ha dit...

Una anàlisi impecable.

Anònim ha dit...

L'enllaç al diari Ara no es pot llegir si no ets subscriptor/a. 😰