divendres, 19 de juny del 2015

El mètode Gronhölm

Estem a final de curs i és temps d'examens, concerts i representacions teatrals. El grup de teatre de l'escola Mestral de Sant Feliu de Llobregat va presentar el cap de setmana passat un muntatge de l'obra "El mètode Grönholm". Després de l'èxit de l'any passat amb "L'onada" el llistó estava molt alt.

Però aquestes estudiants (entre elles la Cloe Cortina, seguidora d'aquest bloc) i sobretot la seva directora són valentes i van escollir una obra que és difícil d'interpretar, amb pocs personatges i molt text per cadascun. Tot un repte per un grup amateur com el seu. Va ser un plaer veure que se'n sortien molt bé, mantenint intactes l'agilitat del text, la tensió de les situacions i la sorpresa final. Enhorabona a totes!

El mètode Gronhölm és una obra de Jordi Galceran de l'any 2003 que segurament haureu vist al teatre o a la pantalla i que, segons diu Guillem Clua, va suposar una veritable revolució. Una revolució perquè és l'obra de teatre en català més estrenada i més representada arreu del món i perquè va obrir pas a una nova generació de dramaturgs (entre ells el propi Galceran i Sergi Belbel), que recullien el testimoni deixat pel seu mestre, Josep Maria Benet i Jornet. Per cert que, com sabreu, el Papitu ha rebut aquesta mateixa setmana un homenatge al TNC amb motiu del seu 75è aniversari, on es va il·lustrar de manera esplèndida la importància del seu teatre.


                                     Foto: Encarna Campillo