divendres, 24 de juliol del 2015

La clausura de l'amor

En el darrer post vaig parlar-vos d'un petit espectacle programat pel Grec, i avui ho faig d'una de les estrenes del Festival que més expectació ha despertat: "La clausura de l'amor".

És un text d'un jove autor francès, Pascal Rambert, que va triomfar al Festival de teatre d'Avinyó l'any 2011 i que aquí arriba en versió castellana interpretada per dos dels puntals de la companyia madrilenya "Kamikaze". A Barcelona vam poder veure a principis de temporada el darrer muntage d'aquesta companyia, "Misántropo", protagonitzat precisament per els mateixos Israel Elejalde i Bárbara Lennie (en vam parlar aquí a Prova i error). Ahir a la nit hi havia gran expectació al Lliure de Gràcia per veure el seu tête à tête. Entre el públic, com se sol dir, molta gent de la professió, tant catalana com madrilenya, perquè l'obra arribarà a Madrid a la tardor però ahir era la première. 

Dos personatges sols a escena en el moment de la ruptura de la seva relació. Una primera llarga intervenció d'ell on exposa els seus motius. Ella entoma en silencia. Després una també llarga rèplica d'ella en la que es defensa de l'agressió rebuda. Tots dos monòlegs són durs, violents, i potser per això l'escenari suggereix un ring de boxeig. Es podria discutir molt sobre les raons de l'un i l'altre, sobre les seves reaccions, fins i tot sobre el grau de pedanteria dels personatges i del propi text. Però el que és indiscutible és que l'obra és tot un repte pels actors i el públic els ho va agraïr amb una gran ovació final.


1 comentari:

Josep M.Cortina ha dit...

La crítica teatral de Blog en primícia . Segurament deu ser la primera crònica que es publica als mitjans sobre l'espectacle. Bravo!