divendres, 17 de juliol del 2015

Sense Festigàbal?

Un conflicte entre marques, entre patrocinadors, està a punt d’acabar amb una de les cites preferides de bona part del jovent –i no tant jovent- autòcton a les Festes de Gràcia, el Festigàbal.

Curiosament, dues empreses que professen amor infinit a la cultura i que, efectivament, en els últims anys s’han fet omnipresents a tota mena de concerts, festivals i esdeveniments culturals amenacen ara d’acabar amb 10 anys d’un cicle de música independent, organitzat pel bar Heliogàbal a la Plaça Rovira i Trias cada mes d’agost. Money, that’s what I want?

Les parts: l’Heliogàbal, cau il·lustre de la música independent al barri de Gràcia, manté un acord comercial amb Estrella Damm des de fa anys. La cervesera, a més, ha estat la patrocinadora de les festes de Gràcia, fins aquest 2015. San Miguel n’és ara el patrocinador, i com a tal té l’exclusiva de la distribució i venda de cervesa a totes les barres de Festes de Gràcia.

El conflicte: evident, no? San Miguel no està disposada a autoritzar que durant les festes una plaça organitzi un petit festival on hi corri la cervesa de l’estrella roja. Al seu torn, Estrella no es va conformar en mantenir-se com a patrocinador dels concerts renunciant a vendre la seva cervesa. I l’Heliogàbal té interès en mantenir la relació amb Damm. I la Fundació Festa Major ha mirat cap a una altra banda per no molestar a uns ni als altres.

Però ni amb aquesta incertesa a un mes de la cita, sense acord i per tant sense un espai on organitzar el festival, els seus promotors renuncien a celebrar-lo. Per això ja han tancat i anunciat el cartell de grups que hipotèticament hi actuaran. A més, un amic els ha fet un vídeo en clau d’humor i amb participació d’alguns dels músics, per mirar de cridar l’atenció sobre el conflicte obert.


Llarga vida al Festigàbal, i benvinguts al fabulós món del patrocini cultural que, diuen, salvarà la cultura.

 
El Periódico'

1 comentari:

Josep M.Cortina ha dit...

Doncs en lloc de cervesa kalimotxo