dimarts, 22 de setembre del 2015

"Podries" de JOANA RASPALL

Com varem anunciar fa pocs dies en obrir la persiana, aquesta temporada reprenem la Secció PARAULA ENCESA, que anirà a càrrec de l’actriu i directora teatral Imma Colomer. No cal ponderar aquí el currículum d’una actriu que va ser una de les fundadores del Teatre Lliure del que encara recordem les inoblidables funcions al carrer de Montsey. La Imma ha acceptat generosament la proposta de llegir-nos poemes, contes i texts que segur que ens faran passar també molt bons moments.

Avui comencem amb “Podries”, un poema de Joana Raspall que per la seva temàtica aquests dies està, malauradament, de màxima actualitat. La seva autora fou una bibliotecària, lexicògrafa i escriptora catalana que va morir el 2.013 als 100 anys. Tota la seva llarga vida va ser una veritable activista cultural i va conrear el teatre, la novel·la, la literatura infantil i la poesia. Aquí en teniu una mostra.




5 comentaris:

Clara ha dit...

Fantàstica estrena!

Llum ha dit...

Poema oportú i fantàstica rapsoda. Felicitats

Josep M P ha dit...

Poema molt adequat als temps actuals. S'hauria de enviar a alguns politics, inclòs traduït si no l'entenen o explicat si no el comprenen.

Rosa ha dit...

Felicitats a la Imma, i a l'equip.
Molt bona decisió fer ara aquesta lectura.
M'ha commogut!!!

Rosa M. Sellarès ha dit...

Commovedor poema i magnífica rapsoda!