Comencem temporada a un restaurant situat a prop de la ciutat del teatre, a
Montjuïc, atenció teatreferits!!!
Casa Xica
combina diferents elements que el fan un lloc ben especial. Es tracta d’un espai
petit i acollidor (obra de l’interiorista Rafa Gil). Combina la cuina catalana
i la cuina asiàtica amb un equilibri i un encert difícils d’aconseguir (la
parella de joves cuiners –Raquel Blasco i Marc Santamaria- van voltar durant
uns anys per la Xina). La matèria primera és de qualitat i de proximitat (Km. 0
com es diu ara). Ofereixen una carta breu però elaborada, a un preu potser una
mica alt si tenim en compte que es tracta de “platillos”, però ho compensen amb
un menú de migdia de 9 euros (amb plat del dia, beguda i postre) i amb tastets
dels seus plats en format “eat street” a 5 euros, en les trobades que cada
vegada més sovint s’organitzen a Barcelona, en “furgoteques” o “food trucks”
que diuen en anglès. Es pot demanar res més?
Al menjador,
el tercer soci del restaurant, l’Esteban Puertas, us comentarà amb entusiasme i
precisió els plats fruït de l’experimentació i l’originalitat d’aquesta cuina
desemfadada però d’alt nivell; aquí us en deixo una mostra: toro de tonyina amb
miso blanc, säam d’ànec coreà (o sigui ànec confitat de l’Empordà amb suquet
agredolç i menta), calamars amb cansalada cruixent, verat marinat amb vinagreta
de rave japonès, fideus d’arròs amb sashimi de salmó, secret ibèric amb escuma
d’ostres... entre altres plats que van variant cada dues o tres setmanes. No us
faci por la barreja est-oest, tot el què vem provar, el dia que hi vaig anar,
ens va agradar molt. Per postres vem triar un excel.lent tiramisú, no ho vem
encertar tant amb el vi ecològic i sense filtrar, però el conjunt ens va deixar
a mi, i a les meves acompanyats, amb un molt bon gust de boca, mai millor dit.
Carrer França Xica, 20
08004 Barcelona
Tel. 936005858
2 comentaris:
La teatreferida pren nota!
Quina gana que tinc!
Publica un comentari a l'entrada