Potser perquè visc a les rodalies i no a la ciutat de Barcelona, potser
perquè jo també faig de guiri per altres ciutats, potser perquè el què és
diferent m’interessa més que no em fa por… no em molesta gens de compartir
espai amb els guiris; és clar que m’agraden respectuosos i amb ganes de
conèixer món. És per això que avui us recomanaré un restaurant ben a prop de la
Boqueria on la barreja d’autòctons i foranis és cada vegada més gran, es tracta
de l’Òsties Pedrín.
En Jaume Muedra, propietari de l’Òstia de la Barceloneta, amb altres dos
socis companys de joventut, va obrir just pel solstici d’aquest estiu un nou restaurant
on hi havia hagut la Fonda la Palmera
(fundada el 1889). De l’antic local en conserva volta catalana, rajoles,
cartell i altres elements de decoració que li donen un aire “vintage”-modernet
molt encertat (disseny de la interiorista Estrella Salietti).
Pel què fa a la cuina, aposten pel què en diuen “cuina de mercat
barcelonina”, com no podia ser d’altra manera ubicant-se al costat de la
Boqueria. El cert és que la combinació de tapes, platets i algun plat fondo
tradicional amb propostes prou innovadores com el “Pop a la brasa amb alvocat i
cruixent de cigrons” sol resultar molt encertada. Joan Fumaz (Fumi) té
experiència de sobres per apostar per l’originalitat sense perdre de vista les
arrels.
Hi trobareu un menú de migdia de 14 euros i una la carta al voltant dels 25
euros de preu mitjà. No hi falta la “Bomba de la Barceloneta” (la família del
propietari també ho era del bar “la Bombeta” on es va fer famosa, per això la seva
és contundent però saborosa), ni plats de la cuina de la Catalunya interior,
com l’amanida del Berguedà al cop de puny o la truita de botifarra.
Disposen d’un reservat per petits grups (entre 15 i 20 persones).
Ostiespedrin.com
Carrer Jerusalem, 30
08001 Barcelona
Tel. 932778208
2 comentaris:
Gràcies m'ha encantat.
Aquest radar el millor de tots, trobo que la ploma ja és més atrevida i sorneguera.
Salut
M.
Hem seguit la recomanació i ens ha agradat força.
Publica un comentari a l'entrada