dimecres, 7 d’octubre del 2015

Fent el guiri per la Boqueria

Potser perquè visc a les rodalies i no a la ciutat de Barcelona, potser perquè jo també faig de guiri per altres ciutats, potser perquè el què és diferent m’interessa més que no em fa por… no em molesta gens de compartir espai amb els guiris; és clar que m’agraden respectuosos i amb ganes de conèixer món. És per això que avui us recomanaré un restaurant ben a prop de la Boqueria on la barreja d’autòctons i foranis és cada vegada més gran, es tracta de l’Òsties Pedrín.

En Jaume Muedra, propietari de l’Òstia de la Barceloneta, amb altres dos socis companys de joventut, va obrir just pel solstici d’aquest estiu un nou restaurant on  hi havia hagut la Fonda la Palmera (fundada el 1889). De l’antic local en conserva volta catalana, rajoles, cartell i altres elements de decoració que li donen un aire “vintage”-modernet molt encertat (disseny de la interiorista Estrella Salietti).
Pel què fa a la cuina, aposten pel què en diuen “cuina de mercat barcelonina”, com no podia ser d’altra manera ubicant-se al costat de la Boqueria. El cert és que la combinació de tapes, platets i algun plat fondo tradicional amb propostes prou innovadores com el “Pop a la brasa amb alvocat i cruixent de cigrons” sol resultar molt encertada. Joan Fumaz (Fumi) té experiència de sobres per apostar per l’originalitat sense perdre de vista les arrels.

Hi trobareu un menú de migdia de 14 euros i una la carta al voltant dels 25 euros de preu mitjà. No hi falta la “Bomba de la Barceloneta” (la família del propietari també ho era del bar “la Bombeta” on es va fer famosa, per això la seva és contundent però saborosa), ni plats de la cuina de la Catalunya interior, com l’amanida del Berguedà al cop de puny o la truita de botifarra.
Disposen d’un reservat per petits grups (entre 15 i 20 persones).

Ostiespedrin.com
Carrer Jerusalem, 30
08001 Barcelona

Tel. 932778208

2 comentaris:

marta ha dit...

Gràcies m'ha encantat.
Aquest radar el millor de tots, trobo que la ploma ja és més atrevida i sorneguera.
Salut
M.

Josep M.Cortina ha dit...

Hem seguit la recomanació i ens ha agradat força.