divendres, 20 de novembre del 2015

20-N

El 20-N de 2014 va ser un dia tan gris com qualsevol altre 20-N, amb l’agreujant del traspàs de la Duquesa de Alba, que els diaris de paper no van poder recollir perquè la insensata va morir de matinada. “Hasta luego, cocodrilo”, degué pronunciar davant del mirall abans d’expirar, la catxonda.

Potser per contrarestar aquesta escena tan crua, el diari ‘Ara’ es va empescar, per segon any, una portada dibuixada íntegrament per un nen, o nena, no ho recordo. A l’interior, les notícies també les il·lustraven dibuixos en lloc de fotografies. Era la contribució naïf del rotatiu al Dia Mundial de la Infància.

Si anem a la notícia del dia, no hi ha dubte que va ser la querella criminal del fiscal general de l’Estat contra el president Artur Mas pel seu “suport personal i material” al 9-N. El tema va acaparar –gairebé- totes les portades.


Amb l’aval de la majoria de fiscals espanyols, l’aplicat Torres-Dulce imputava fins a quatre delictes a l’ara president en funcions del Govern, per haver desobeït el Tribunal Constitucional en relació amb el ‘procés participatiu’, o simulacre de consulta. El TC, garant de la Constitució del 78, llei de lleis que va deixar el debat territorial lligat i ben lligat, tres anys després del 20-N original. Com han canviat algunes coses, oi? 

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Pau,
El to d'humor i.. m'encanta
Felicitats !

carme ha dit...

Refrescant!!!