dimecres, 2 de desembre del 2015

Chéri o París je t’aime

La casualitat va fer que just el passat divendres 13 de novembre anés a veure als cinemes Boliche una pel·lícula que tenia lloc en un dels barris d’immigrants dels afores de París: “Dheepan” i que en sortint anés a sopar, aprofitant la nova setmana promocional de El tenedor, a un restaurant d’ambient molt parisenc: el Chéri. Total, que sense saber-ho vaig estar d’alguna manera prop del què en aquell vespre va ser la notícia més estremidora de l’any, perquè, no ens enganyem, l’etnocentrisme ens fa sentir molt més el centenar llarg de morts de l’atemptat de fa tres setmanes a París, que no pas els centenars de milers que moren diàriament fora de la nostra Europa.
No us parlaré de la pel·lícula, que no és el meu tema, tot i que em va agradar, sinó del restaurant que us recomano perquè fou una grata sorpresa, atès que les promocions no sempre resulten una bona idea.
Es tracta d’una cuina catalano-francesa on hi trobem des de les ostres amb xampany fins a l’arròs de carxofa amb sepionetes o els bunyols de bacallà amb all negre, tot molt bo. La carta de vins és mesurada pel què fa als preus i hi trobem una oferta variada i de qualitat. El servei és jove, amable i entusiasta, sense passar-se gens de la ratlla (fa uns dies vaig anar a un restaurant on semblava que els cambrers anaven a comissió del què demanaves). Els postres són també excel·lents, treballen bé la xocolata i els gelats de diferents sabors, alguns dels quals acompanyen plats principals, com per exemple el gelat de mozzarella de la crema de carbassa i gambes.
Com en el cas del Bardot, que està al davant, la decoració és obra de la firma Lázaro Rosa-Violán. En aquest cas, disposa d’una molt àmplia terrassa al carrer amb cadires de boga estil parisenc, molt més aprofitable en el nostre clima mediterrani que en el del nord europeu. Terrasses de les quals esperem poder-ne continuar gaudint a tot arreu.


Chéri Restaurant
C/ Enric Granados, 122
08008 Barcelona
T. 93 416 00 57

1 comentari:

Deikunde ha dit...

muy actual ciertamente!