dissabte, 19 de març del 2016

Falstaff

Estan a punt d'acabar les representacions de l'obra Falstaff al Teatre Akadèmia. És un muntatge de Konrad Zschiedrich que converteix en protagonista un personatge secundari de diverses obres de Shakespeare (Enric IV, Enric V i Les alegres comares de Windsor), combinant diferents fragments de manera enginyosa. N'emergeix un Falstaff bon vivant, lúcid, satíric, perdedor, descarat, excessiu, contradictor i sobretot, com alguns han dit, connectat amb altres grans filòsofs de carrer com Sòcrates o Max Estrella. 

La creació del personatge de Falstaff que fa Francesc Orella és magistral i l'ambient burlesc que aconsegueix tota la companyia el fa créixer encara més. Són un equip cohesionat i entregat d'actors i actrius, alguns d'ells habituals del Teatre Akadèmia, com Emilià Carilla i Mercè Managuerra. Hem d'agrair a la Marta Millà la seva recomanació que ens ha permès disfrutar la seva gran feina.

I posats a recomanar, per si no en tenim prou amb la cartellera barcelonina, està bé saber que ara també tenim l'oportunitat de veure retransmissions d'obres de teatre londinenques al cinema. De la mateixa manera que l'òpera s'ha anat fent un lloc a les pantalles comercials, el teatre també ho intenta. La iniciativa és del National Theatre i aquesta temporada s'ha pogut veure, per exemple, un muntatge de Hamlet del Barbican Theatre, i d'altres amb actors com Helen Mirren, Ralph Fiennes o Benedict Cumberbatch. Serà qüestió de provar-ho!

2 comentaris:

Josep M.Cortina ha dit...

Efectivament, la interpretació de l'Orella és del tot insuperable.

Unknown ha dit...

Escoltar les ensenyances de Shakespeare (no se dir-ho d'una altra manera) de la boca d'un dels actors més estimats per mi com l'Orrellut (aquest és el nom de guerra de l'Orella) i de la resta del repartiment, al costat del meu amor i de la família Cortina va ser UNA FESTA GROSSA!!