dimarts, 24 de maig del 2016

Impressionistes i moderns

Seguint la recomanació d'una lectora del blog - Conxita Pujol - volem remarcar per a tots aquells que encara no hi hagin anat, que tenim l'oportunitat de veure a Barcelona una magnífica exposició de pintura, "Impressionistes i moderns", que es pot visitar al Caixa Forum fins el dia 19 de juny.
L'exposició recull 60 obres mestres de la Philips Collection, una col·lecció creada pel col·leccionista nord-americà Duncan Phillips, que normalment tan sols es poden veure a la seu d'aquesta col·lecció, a Washington.
La visita a l'exposició permet alhora que gaudir d'obres excepcionals, constatar l'evolució de la pintura des de l'academicisme a l'impressionisme, i des d'aquest fins als nostres dies, ja que Duncan Phillips va adquirir obres d'una gran varietat  de tipologies, tenint sempre com a comú denominador la seva alta qualitat.
Ingres, Cézanne, Degas, Van Gogh, Matisse, Kandinsky  o Picasso són alguns dels grans pintors presents amb obres a la mostra; que destaca també per la presència de la pintura  nord-americana amb obres d'O'Keefe, Dove  o Diebenkorn.
Si encara no hi heu anat, aneu-hi  aviat, ja que possiblement us vindran ganes de repetir i tornar-la a veure abans que s'acabi.

E.Degas. Ballarines a la barra