dimecres, 7 de setembre del 2016

El jardí de Leo Messi

Comencem temporada amb un nou fitxatge, el restaurant promogut per Leo Messi i propietat del seu germà Rodrigo: el Bellavista Jardín del norte. Per assegurar-ne l’èxit s’han associat amb els germans Iglesias, que semblen els actuals reis Mides de la gastronomia barcelonina. Ells regenten el Cañota, el Rías de Galicia, l’Espai Kru i el Bobo Pulpín, i també són socis dels germans Adrià en els seus restaurants propers al Paral.lel (Tickets, Bodega 1900, Hoja Santa, Niño Viejo i Pakta).

El Bellavista, amb un espai d’uns mil metres quadrats en dues plantes, vol ser un homenatge a la vida de poble, en especial del Rosario natal d’en Leo. Està dissenyat com un municipi imaginari amb la plaça major, l’església, la botiga de queviures, la barberia, el kiosk amb diaris de tot el món ...

S’hi serveixen esmorzars, vermuts i berenars a la banda de l’entrada, reservant el fons pels dinars i sopars, amb vistes al jardí d’interior d’illa de l’Eixample, on no hi tenen permís de terrassa (els veïns ja vetllen perquè així es mantingui). Al pis de dalt hi ha quatre reservats i els banys, on enlloc de la música de fons habitual, es van sentint acudits, com si es tractés d’un programa de ràdio tronat.

Però anem al què interessa: la cuina. En la meva visita d’aquest estiu vaig provar algun plat de carn, on es notava el bon fer del tall de les peces dels argentins, i un d’una tonyina fresquíssima, tots es desfeien a la boca; la qualitat del producte i del seu tractament són indiscutibles. No vaig tastar el plat preferit del crack del Barça: “Milanesa napolitana a cavall”, o sigui, filet de bou amb pernil dolç sobre tomàquet, mozzarela i un ou de perdiu, tot arrebossat, que surt per 10,50 euros. L'establiment vol ser una proposta econòmica, però tenint en compte que també s’ofereixen alguns dels millors plats dels restaurants dels germans Iglesias - n’hi ha que passen dels 18 euros - no ho resulta del tot. Pel què fa als vins, surten més aviat cars, només n’hi ha un de 15 euros, cinc de 17 a 20 i la resta per sobre dels 25; nosaltres vàrem acabar compartint una cervesa Inèdit de 75cl. per 9 euros.

Enric Granados, 86
08008 Barcelona
Telf. 938.562.949