dimecres, 9 de novembre del 2016

El "Santa Clara"


Ara que s’apropa l’estiuet de Sant Martí, aprofiteu per gaudir de l’aire lliure. Si voleu passar el dia en un lloc tranquil, agradable, amb seients còmodes, bona llum i una terrassa esplèndida, on us ofereixin a qualsevol hora bons productes de mercat i una breu, però excel.lent, carta de vins, no ho dubteu, heu d’anar al restaurant Santa Clara, a la part alta de la ciutat.

Els seus propietaris, Ana López de Lamadrid i Gonzalo Galbete, que regenten també el restaurant Igueldo, han passat per diverses cuines amb estrella Michelin: Niechel, Arzak, Rodero i Jean Luc Figueras. Ella la sumeller i ell el xef, fan un excel.lent equip en aquesta nova aventura iniciada ara fa un any. Al local li han posat el nom de Santa Clara, l’illa que hi ha a Donostia, just 3 kms. mar endins davant de l’Igueldo, que s’aixeca a l’extrem oest de la gran badia que presideix la ciutat.

Aquest és un dels restaurants que aprofita a fons el forn Josper i això dóna un toc diferent, no només a carns i peixos, sinó també a les seves patates braves o a la truita de bacallà, que més aviat sembla un pastis al bany maria. El seu producte és de qualitat i serveixen mitges racions d’alguns dels plats. Recomano especialment els tàrtars, ja sigui el de salmó o el de vedella, també en tenen de tomàquet i algun altre de temporada. Hi podeu esmorzar, fer l’aperitiu, dinar (el menú està entorn dels 25 euros), berenar i sopar. Hi ha un racó-biblioteca amb un sofà per si voleu fer una copa, i fins i tot hi podeu comprar el pa del forn Baluard que hi té una petita botiga oberta de 8 a 19 hores. Ara que encara fa bo per gaudir de l’aire lliure, aprofiteu-ho.

Santa Clara
Carrer Jiménez i Iglesias, 11-13
08034 Barcelona


1 comentari:

Clara ha dit...

Amb tot el que expliques i amb el nom del restaurant, per mi serà de visita obligada!!