dimecres, 7 de desembre del 2016

El plaer d’aprendre

A finals de setembre, els membres del blog ens vàrem trobar per fer un àpat conjunt en tornant de les vacances, és el nostre inici de curs. Així que vàrem decidir anar a una escola, una escola de cuina. N’hi ha diverses per Barcelona i per tota la geografia catalana, i a quasi totes hi podeu anar a menjar. La qualitat hi és garantida perquè qui es cuida dels clients del restaurant  són els alumnes dels cursos superiors; se’ls nota que ja no són novells, però encara tenen aquella candidesa, curiositat i ganes de fer bé les coses de qui està aprenent.

L’escola escollida fou l’ESHOB, de propietat privada, amb dos menjadors, un de més modest amb menús de 11€ i un de més “posat” al pis superior, amb un menú de 18,50€, begudes a part. Dissabtes, diumenges i festius estan tancats, però tots els dies laborables ofereixen dinars i sopars en un ambient acollidor i una presentació d’alta cuina. Ara que s’acosten i es multipliquen les trobades pre-nadalenques, anar a un d’aquests restaurants us permetrà arribar millor a final de mes.

                                                   Sergi Arola en una visita a l'ESHOB

A continuació us incloc un llistat d’altres restaurants lligats a escoles de cuina. No he estat a tots, per descomptat, però els què conec, com per exemple el què està a la UAB entre altres, m’han semblat sempre una bona opció que cal tenir en compte. Ah! penseu que us demanaran que puntueu la feina dels alumnes, així que cal estar atents!!!

ESHOB Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona
Passeig del Taulat, 243, 08019 Barcelona
Telèfon:934 53 29 04

CETT-UB Campus de Turisme, Hoteleria i Gastronomia
Universitat pública
Av. de Can Marcet, 36-38, 08035 Barcelona
Telèfon:934 28 07 77

Escola d'Hostaleria de Castelldefels
Plaça Esperanto, 2, 08860 Castelldefels, Barcelona
Telèfon:936 36 54 85

Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera UAB
Universitat pública
Blanc, Campus UAB, Vila Universitaria, s/n, 08193 Bellaterra,

Restaurant Escola Torre Mossèn Homs
Ctra. de Castellar, Km 19, 08227 Terrassa, Barcelona
Telèfon:937 86 25 25


1 comentari:

Colomiki ha dit...

Gràcies per aquesta informació. Anirem a descobrir alguna d'aquestes escoles. La del Passeig Taulat ja la coneixem i va estar molt bé la idea d'anar-hi.