divendres, 10 de març del 2017

Coses que no entenc (o sí) XXV

Les coses que no entenc estan dedicades avui a l'inici del judici del cas Palau

. Que ens escandalitzem tant ara del fet que els partits hagin cobrat comissions per finançar les seves escandalosos despeses electorals quan sabíem i sabem perfectament que aquestes no es poden cobrir de cap manera amb els ingressos oficials i les donacions legals.

.  Que després de vuit anys d’instrucció la investigació i la fiscalia no hagin sigut capaços d’obtenir proves materials concloents i hagin de basar fonamentalment les seves acusacions sobre CDC en les declaracions dels principals responsables del robatori.

. Que es puguin utilitzar com a proves inculpatòries les declaracions d’uns encausats que, pel fet de ser-ho, tenen el dret a no dir la veritat i per tant no mereixen cap credibilitat.

. Que el fiscal i les acusacions acceptin que les defenses retirin els testimonis d’alts càrrecs que inicialment havien citat a declarar per tal que no els puguin preguntar sobre el seu coneixement o eventual participació en els pagaments a CDC.

. Que la fiscalia demani 23 anys de presó per una acusada i després sembli disposada a rebaixar sensiblement la pena, fins a l’extrem d’evitar la presó, a canvi d’una vulgar delació. Sembla admetre la fórmula màgica: delicte - denuncia - absolució.

. Que Mas s’entesti a defensar a capa i espasa la innocència de CDC i segueixi negant la percepció de comissions a través del Palau.