dimecres, 5 d’abril del 2017

La Santa

Ha arribat la primavera, i com ja és costum he anat a passejar prop del mar. Vaig trobar-me gent que venia caminant des de Badalona per anar a fer l’aperitiu a l’Espinaler de Vilassar. Jo vaig ser molt més modesta, la meva caminada només va ser d’uns cinc o sis quilòmetres, tres d’anada i tres de tornada, des del Masnou fins a Premià de Mar. És un tros que us recomano, el mar a tocar, amb fonts cada 200 metres i, si us animeu, uns punts per fer exercicis gimnàstics.

Havia deixat el cotxe a l’aparcament del port esportiu del Masnou, just davant l’estació del tren. Allà hi trobareu un munt de restaurants d’aquells que no saps ben bé on aturar-te, però n’hi ha un amb una terrassa coberta, discreta, no massa gran, amb bona ombra, que convida a entrar-hi, és La Santa.

L’Eloi Galán i l’Emilia Martínez en són els propietaris, és ella qui té cura de la cuina amb en David Sabater, tots amb experiència al sector.  Van inaugurar aquest local el 2004 i li van posar el nom d’una platja de Lanzarote. Ells hi són, un per cada banda, i es nota, bona cuina de mercat, bon producte i ben cuinat. Hi trobareu un menú diari de 20 euros i un de cap de setmana per 25, sense la beguda, però molt complets. Les dues vegades que hi he anat he optat per agafar els plats de la carta que ells mateixos recomanen (en negreta) i són un encert: una generosa amanida de burrata i tomàquets secs amb oli de tòfona, un excel·lent tàrtar de salmó amb meló i alvocat, un arròs a banda al punt…, tot plegat acompanyat per uns bons vins d’Alella (tasteu el de pansa blanca), tot i que l’oferta és àmplia.

També ofereixen tapes i plats del dia de peix fresc. Els preus a la carta són raonables, a excepció del cafè, a 2,60 euros el sol (als menús hi entra!), sembla que aquí us cobren el “txupito” de crema de carbassa que us ofereixen a l’arribar i les patates xips.

Ah! Demaneu el ticket de descompte d’una hora per l’aparcament, si és que hi aneu amb cotxe, però si no voleu conduir, teniu el tren a tocar, val la pena.

Port esportiu d’El Masnou 74-75
08320 El Masnou
Tel. 935 557 703